Özekmekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke Belediyesi olarak kurmayı planladıkları katı atık bertaraf tesisleri için ihale sürecinin sorunsuz devam ettiğini belirtti. 
     İhale bedelinin belediye bütçesini aştığı için Bakanlar Kurulu'nun onayından geçmesinin beklendiğini ifade eden Özekmekçi, yaklaşık 30 milyon avroya mal olması beklenen tesisin inşasına bu yıl sonuna doğru başlamayı planladıklarını söyledi. 
     Özekmekçi, katı atık bertaraf tesisinin, ilçenin önemli bir sorununa çözüm getirmesinin yanı sıra çöplerin geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağına işaret ederek, şunları kaydetti: 
     ''Tesis bünyesindeki kompost ünitesinde organik gübre üretilecek. Ürettiğimiz organik gübreyi Sökeli üreticiye vereceğiz. Gübre üreticinin en önemli üretim maliyetlerinden birisidir. Son 1 yıl içinde gübrenin çeşidine göre gübre yüzde 20 ile yüzde 70 arasında zamlandı. Söke Belediyesi katı atık bertaraf tesislerinde Söke'nin çöplerinden üretilecek organik gübre, üretime katkı sağlarken, aynı zamanda çevre kirliliği de en aza inmiş olacak. Çöplerimiz çevreyi kirletmeyecek, üretimde kullanılacak.''