AYDINPOST HABER SERVİSİ-Ortaklar beldesinin markası haline gelen çöpşiş restoranları turizm yolu olması nedeniyle Bodrum-İzmir güzergahındaki sürücülerin lezzet durakları ile ün salmıştı.

Ancak Otoban yolunun açılması nedeniyle, güzergahın daha kısalması ve trafiğin otobandan yapılması, Ortaklar'ın markası çöpşiş lokantalarının müşterilerinde aşırı düşme göstermesi nedeniyle çöpşişçiler işyerlerini bu kez otobanın Söke'den çıkışındaki Argavlı köyü girişine taşıdılar.

Bir anda onlarca çöpşiş tesisinin yanyana açıldığı Argavlı köy yolu kenarında geçen yıl ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses de alış veriş merkezi açmak üzere bir arazi satın almak istemişti.

Aşırı talep nedeniyle ana yol kenarına cepheli arsa ve arazilerin bir anda değerlendirildiği köyde imar ve yapılaşma şartları ortaya çok ilginç yapıların çıkmasına neden oluyor.

Karayolları tarafından anayoldan 25 metreye kadar yapı izni verilememesi nedeniyle, geride kalan arsaların arka cephelerine ise deyim yerindeyse "Mantar kondular" yapılmağa başlandı.

Adeta "Pamuk Prenses ve yedi cücelerin" hikayelerini anımsatan bu mantar kondu yapılar görenlerin tebessümlerine neden oluyor.

Haber ve Fotoğraflar : Mehmet Özçakır