Söke Belediyesi ile çöp şişçiler yaptıkları toplantıda ortak noktada buluşurken, Belediye İmar İşleri tarafından geliştirilen proje hayata geçirilecek.
Konuyla ilgili çöp-şiş esnafları ile düzenlenen toplantıda Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna, Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Batir, Zabıta Müdürü İbrahim İşlekel, İmar İşleri Müdürü Müge Bayrak hazır bulundu.
Söke İmar İşler Müdürlüğü"nün tüm çöp-şiş esnafı ile birer birer yaptığı görüşmeler sonrasında ortaya çıkan sorunların aşıldığı proje ile bugün 3"er dükkan 4 bloktan oluşan yapı, 2"şer dükkan 6 blok hale gelecek. 4 Bloktan birer dükkan yıkılacak. Bugünkü mevcut dükkanların özellikleri korunarak yapılacak yeni dükkanların mutfak kısmı 31.5 m2, açık alanı 41 m2, kapalı alanı 41 m2"den oluşacak. Keşif bedeli dükkan başına 77 bin TL olarak belirlendi. Toplantıda, esnaflar 10"ar bin TL katkı sağlamayı kabul ederken; Başkan Özekmekçi esnaflara kolaylık sağlayıp bazı esnaflardan katkı payının taksitli toplanması önerisini kabul etti. Başkan Özekmekçi, çöp-şiş esnaflarından Haziran ayına kadar (6 Ay) kira bedeli alınmayacağını söyledi.
Sökeli çöp-şiş esnafları ile Söke Belediye meclis Salonunda bir araya gelen Belediye başkanı Necdet Özekmekçi yaptığı konuşmada; “Son noktanın bu toplantıda konmasını, kavgaların bitmesini istiyorum” dedi.
Aylardır çöp-şiş esnaflarından gelen şikayetlerden yorulduklarını ve bu sıkıntı verici durumun sona ermesi için çalışma yaptıklarını belirten Söke Belediye başkanı Necdet Özekmekçi; “Sökeli çöp-şişçi esnafı kendi aralarında kavga ederken, Argavlı"da sektör her geçen gün büyümeye başladı. Kavgayı bırakıp işinize, ekmek paranıza bakın. Bu son konuşma. Bundan sonra kavga yok. Kavga eden olursa gerekeni yapacağız” dedi.
Çöp-şiş esnaflarına tahsis edilen mekanların her birinin belediye mülkiyeti olduğunu hatırlatan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, mekanlarda kimsenin keyfi uygulamada bulunamayacağını söyledi. Yapılacak düzenleme ve uygulamalarda herkesin ortak kararı olması gerektiğini ve bu uygulamaların mutlaka belediyeye haber verilerek yapılabileceğini dile getiren Başkan Özekmekçi, esnafların dile getirdiği sıkıntıların ortak çözüm yolu bulunarak, elbirliği ile çözülebileceğini kaydetti.
Esnafların sıkıntılarını dinleyen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, esnafların karayolu giriş-çıkış noktalarının çoğaltılması talebine karşılık; “Bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.
Konuyla ilgili daha önce Karayolları Müdürlüğü ile büyük çabalar sonucunda risk alınarak, mevcut giriş-çıkış noktasının yapılabildiğini, diğer tüm uygulamaların Karayolları"nın tasarrufunda olduğunu belirten Başkan Necdet Özekmekçi; “Orada bir kaza olduğunda bunun vebalini kimse ödeyemez” dedi.
Bazı esnaflar hanutçuluk adı verilen müşteri çekme uygulamasından şikayetçi olurken; Söke Belediye Başkanı Necdet Özkemekçi hanutçuluk denetlemelerinin Kaymakamlıklarda olduğunu ve tüm Türkiye"de yasak olduğunu söyledi.