Aydın'da çöpleri kaynağında ayrıştırma dönemi başladı. Aydın'da çöplerin işyerlerinde ve evlerde ayrıştırılması için bazı pilot bölgeler oluşturulurken, şuanda uygulamanın 103 mekanda yürürlükte olduğu bildirildi.
--------------------------------------------------------------------------------
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek uygulama hakkında bilgi verdi. Belediye Encümen Salonunda düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanının yanı sıra Belediye Temizlik İşleri Müdürü Derya Kıtır da katıldı. Çöpleri kaynağında ayrıştırma işlemlerini pilot bölge olarak seçilen sınırlı bölgelerde yürüttüklerini belirten Başkan Ortekin, yılbaşından itibaren pilot bölgeyi genişleteceklerini söyledi. Uygulamayı şuanda 103 mekanda yürüttüklerini ifade eden Başkan Ortekin, “İlk etapta uygulamamızı 44 işyeri, 41 okul, 10 site, 5 kamu kurumunda ve 3 hastanede yürütüyoruz. Uygulama kapsamına almak istediğimiz bazı büyük alış merkezleri buna yanaşmıyor. Neymiş efendim genel merkezlerine soracaklarmış. Ben bunların mağazalarına kapatırsam genel merkezleri mağazalarına tekrar açmak için uğraşırlar. Son bir defa bu uygulamaya katılmaları için davette bulunacağım. Buna yanaşmazlarsa ben de çöplerini şehrimize döktürtmeyeceğim. Ondan sonra mağazaları müşteri yerine çöple dolar. Bu uygulamaya yanaşmayan hiçbir mağazanın çağdaş kentimizde işi yoktur” diyerek uygulamaya yanaşmayan mağazalara tepki gösterdi.
Aydın'ın tamamında çöpleri kaynağında ayrıştırma işlemine uygulamaya koyabilmek için zamana ihtiyaçları olduğunu belirten Belediye Başkanı İlhami Ortekin, yıl başından itibaren yeni araç alımına gideceklerini söyledi. Aydınlıların bugüne kadar önlerine gelen doğruları benimsediğini kaydeden Başkan Ortekin, halkın çöpleri kaynağında ayrıştırma uygulamasına hazır olduğuna inandığını belirtti. Uygulamanın çağdaş bir işlem olduğunu ifade eden Ortekin, Aydın'ı çağdaşlaştırmak adına atılması gereken bütün adımları atacaklarını sözlerine ekle