Sağlık Bakanı Recep Akdağ bölgede çalışıp yaşayanların hijyen ve sağlık koşullarının düzeltilmesi için bir dizi çalışma başlattı.
 
İyi biten her şey, iyidir derler.
 
Bodrum çöplüğünde çalışanların üzücü ve sarsıcı yaşantısı da sanırım iyi bir biçim alacak. Hem çalışma hem yaşam koşulları düzelecek, sağlık ve eğitim sorunları da teker teker çözülecek. Bu konuda muştu diyebileceğim ilk tepki bizzat Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan geldi. 
 
Çektiğim görüntülerden ve yazdıklarımdan son derece etkilenen Bakan Akdağ, hemen müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun'a talimat vererek sorunların acilen çözülmesini istedi.
Müsteşar Tosun'la yaptığımız görüşmeyi size de nakledersem haberin etkisini ve çözümün yol haritasını daha açık anlatmış olurum.
 
Nihat Tosun'un ilk cümlesi "Savaş Bey, size ve TAKVİM'e çok teşekkür ediyoruz. Hem adına konuştuğum sayın bakanımız hem de biz bakanlık kurmayları bu manzara karşısında derinden etkilendik" oldu. Ben de sordum.
 
* Peki, ne yapılabilir?
Bir dizi önlem üzerinde çalışıyoruz. Belli ki orada emeğiyle, alın teriyle çalışan çok sayıda yurttaşımız var. Yapılan işin muhtevasından dolayı koşullar oldukça zorlu. Bizim gözümüzden kaçmış olan bir bölge olduğunu düşünüp Muğla İl Sağlık Müdürümüz Dr. İskender Gencer'e gereğini yapmasını ilettik.
 
* Neler yapacak il sağlık müdürümüz?
Öncelikle mobil sağlık tarama ekiplerimizi "Çöpbükü" tabir ettiğiniz Bodrum Torba Tepelik mevkiine gönderecek.
 
* 1 defalığına mı?
Olur mu hiç? Bundan böyle periyodik olarak bölgede tarama, teşhis, ilaç yardımı çalışması yapacak ekiplerimiz. Özellikle çocuklar ve ileri yaştakilerin il sağlık birimlerinde derin tetkikler alması sağlanacak.
 
* Sayın hocam Yeşil Kart çıkartırken bile zorlanan yurttaşlarımız var orada. Ahret soruları sorup, bin türlü sıkıntı çıkarıyorlarmış.
Bütün bu sorunları kolayca aşmak için üzerimize düşenleri yapacağız merak etmesinler.
 
* Oradan ekmek yiyen, çoluk çocuğunu, ailesini geçindirmek için inanılmaz zor şartlarda çalışan bu insanlara daha özenli davranamaz mı sağlık kurumları?
Bu konuda hassasiyetinizi anlıyor ve katılıyorum. Başta Bodrum Devlet Hastanesi olmak üzere bakanlığımıza bağlı tüm birimlere gereken talimatlar verildi. Bundan böyle çok daha özenli, aslında olması gereken itinalı davranışı görecekler.
 
* Müjdeyi verebilir miyim o insanlara? "Çocuklarınız başa olmak üzere hepinizi doktorlarımız kontrolden geçirecek, ne ihtiyaç varsa devletimiz ücretsiz karşılayacak" diyeyim mi?
Bu müjdeyi hemen verebilirsiniz elbette. Ekipler 1-2 gün içinde hazırlanacak ve göreve başlayacaklar.
 
Çöp sahasında çalışırken nispeten koruyucu özel elbiseler, eldiven ve maskeler konusunda da yardımınız olacak mı?
Orada sağlık sorunu olan, yaşatan her türlü duruma karşı önlem alınacak derken bunları da kast ettim Savaş Bey.
 
* O zaman bölgede çalışanlar adına peşinen teşekkür ediyorum size.
Bakanımıza da gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim...
 
takvim