Sivas katliamının 18. yıldönümünde, ölümlerin gerçekleştiği eski Madımak Oteli önünde yapılan anma etkinliğini düzenleyenler hakkında yasal işlem başlatıldı. 30 Haziran’da, Madımak Oteli’nin Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülmesi nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Sivas Valisi Ali Kolat, bina önünde toplanıp anma ve basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyeceğini, yapanlar hakkında işlem yapılacağını söylemiş, Vali’nin bu sözleri özellikle Alevi örgütleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmaya gerekçe olarak, Sivas Demokrasi Platformu tarafından organize edilen etkinliğin, Valilikçe yasaklanan bir alanda yapılması gösterildi. Anma etkinliğini tertipleyen Demokrasi Platformu Başkanı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Temsilcisi Hidayet Yıldırım, komite üyeleri Hacı Bektaş Veli Derneği Şube Başkanı Cahit Albayrak, Alevi Kültür Derneği yöneticisi Niyazi Erden, Eğitim-Sen Şube Başkanı İbrahim Erdoğan, ÖDP İl Başkanı Muzaffer Deniz, EMEP İl Başkanı Cevat Aktaş ve CHP İl yöneticisi Hüseyin Erol hakkında cuma günü savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilen bu kişilerin ifadelerine başvuruldu. Demokrasi Platformu üyeleri ifadelerinde anma etkinliğinden dolayı yürüyüş yapıldığını ve bunun anayasal bir hak olduğunu ifade etti. Tertip komitesi üyeleri hakkında, 1.5 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 15 bin ile 30 bin liraya kadar ağır para cezası talep edileceği öğrenildi. 

Aleviler, ‘Utanç Müzesi’nde ısrarlı 
Alevi örgütleri ve katliamda yakınlarını kaybedenlerin ‘Utanç Müzesi’ olmasını istedikleri eski Madımak Oteli, kamulaştırıldıktan sonra ‘Bilim ve Kültür Merkezi’ olarak düzenlenmişti. Valilik, ‘kamu binası’ olması hasebiyle bina önünde artık anma etkinliği yapılamayacağını açıklasa da katliamda yakınlarını kaybedenler, Utanç Müzesi olana dek anmaları bina önünde yapacaklarını açıkladı.