Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöp toplama hizmetlerinde değişikliği gitti. Uygulama ilk olarak Cumhuriyet Caddesi ve Yeni Mahalle’nin bazı sokaklarında başladı. Uygulama kapsamında Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı “Çöpçüler Kralı” adlı filminin müziği eşliğinde Türkçe ve İngilizce olarak yapılan anonslarla Didimliler çöplerini kapı önlerine çıkarmaya davet ediliyor.
KONTEYNIR TARİH OLDU
Didim’de 1 Nisan 2012 tarihi itibariyle başlatılan yeni çöp toplama uygulaması kapsamında çöp konteynırları kaldırılarak, çöpler evlerin önünden belirlenen saatlerde temizlik işleri ekiplerince toplanmaya başladı. Didim Belediyesi’nce yapılan anonslarla uygulama halka duyuruldu. Çöp toplama işleminin ilk uygulandığı yerler arasında olan Cumhuriyet Caddesi ve Yeni Mahalle’de çöp toplama işlemi başlattı. Temizlik işleri ekipleri sabah, öğle ve akşam olmak üzere belirlenen saatlerde çöp toplama işlemi gerçekleştirdi. Müzik eşliğinde yapılan Türkçe ve İngilizce yapılan anonslarda çevre temizliği konusunda sloganların okundu.
Yeni uygulamayla hakkında bilgiler veren Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, “Bu işlemde amacımız çöpü yerinde almak; ortadaki çirkin görüntüleri kaldırmak. Konteynırların etrafındaki çirkin görüntüleri ve kokuları engellemektir. Yeni uygulama yaptığımı yer şehrin merkezi sayılıyor. Burada insanların gezdiği alış veriş yaptığı yerlerde ve yaz ayları geliyor bu tür koku ve görüntülerin oluşmaması için bunları engelleyip daha temiz bir Didim yaratma istiyoruz” dedi.
Yapılan Türkçe ve İngilizce anonslarla halkı bilinçlendirmeyi ve yeni uygulamaya adapte olmalarını sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Karaoğlu “Yapılan anonslarla İngilizlere, vatandaşlarımıza ve gelen konuklarımıza duyuruyoruz. Yabancı misafirlerimizden büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bunların kampanyadan haberi olmayabiliyor. Bu çalışmalara ve uyarılara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.