Yenidoğan Mahallesi Yunuskent Sitesi C Blok önündeki çöp tenekesinde 3 yavru ve anne kedinin olduğunu fark eden apartman sakinleri, hayvanların zarar görmemesi için çöp tenekesinin üzerine ''Lütfen çöp atmayın! İçinde 3 yavru var'' notunu yazdı.
Apartman sorumlusu Ramazan Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gün önce ekmek dağıtımına çıktığını söyledi. Kapının önünde kağıt gördüğünü belirten Günay, şunları kaydetti:
''Kağıtları alıp çöp tenekesine attım. Daha sonra attığım kağıtların dışarı fırlatıldığını gördüm. Hemen çöp tenekesinin içine baktım. Bir kedi yavrularını emziriyordu. Bunun üzerine apartman sakinlerine de haber verdim. Daha sonra kedilerin zarar görmemesi için çöp tenekesinin üzerine 'Lütfen çöp atmayın! İçinde 3 yavru var' notunu yazdık. Yaklaşık 10 gündür onlara süt ve yemek veriyoruz.''
Apartman sakinlerinden Ali Özkaracan da kedinin yağmurlu bir gecede yavruladığını dile getirerek, ''Yavrulamadan önce çöp tenekesinde kendine yer hazırlamış. Onun anne şefkati beni çok duygulandırdı. Her gün onlara yiyecek veriyoruz'' dedi.