Varlık Mahallesi Yıldızeli Sokak'ta oturan 76 yaşındaki emekli bankacı G.B'nin evine yeğeninin şikayeti üzerine gelen ve evi temizlemeye başlayan ekipler, bir sandık içinde 250 bin lira değerinde altın bulunca şaşkınlıklarını gizleyemedi. Altınlar, çocuğu olmayan Alzheimer hastası G.B'nin tek varisi yeğenine teslim edildi.

Halasının 10 yıldır çöp biriktirdiğini söyleyen yeğeni, altınlardan haberi olmadığını belirterek G.B'yi huzur evine yatırdığını söyledi. Ev mahkeme kararıyla 5 saatlik bir çalışma sonucu temizlendi.

Tüm odaların tavana kadar kağıt, su şişesi ve atık madde dolu olduğu görülürken yoğunluktan dolayı üç kamyon çöp, camlardan çıkarıldı. Evde bulunan çöp ve atık maddeyi alan belediye ekipleri, binayı ilaçlayarak dezenfekte etti.

Çöp evlerin bölgeye büyük tehlike saçtığını belirten Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bazı çöp evlerde kıymetli eşya da bulduklarını söyledi. Kıymetli eşyaların polis ekiplerine veya polis nezaretinde varislerine teslim ettiklerini kaydeden yetkililer, son zamanlarda çöp ev şikayetlerinde artış olduğuna da dikkat çekti.