Kuşadası"nda 2009 yılından itibaren konut, işyeri ve otellerden “çöp bertaraf bedeli” tahsil edilmeye başlanacak. Kuşadası Belediyesi"nin 2009 yılı tarife bedellerinin görüşüldüğü meclis toplantısında alınan karar 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren uygulamaya konacak.
Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı"nda alınan karar gereği Kuşadası"nda ilk kez uygulanacak olan “Çöp Bertaraf Bedeli” yüzde 30"u Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı ve Söke belediyeleri, yüzde 70"i ise Avrupa Birliği hibeleriyle üstlenilen Kuş-Atak Hizmet Birliği bünyesindeki Katı Atık Tesisi"nin işletmeye alınacak olmasından kaynaklanıyor. Kuşadası"nda 2009 tarifelerinin görüşülüp, karara bağlandığı toplantıda ele alınan yeni uygulamaya, akaryakıt istasyonları ve konaklama tesislerine uygulanan ücretin yüksek olduğunu dile getiren bağımsız meclis üyeleri Faik Dülger ve Talat Akar itirazda bulundu. Ancak, Bütçe Komisyonu raporu, iki üyenin itirazına rağmen yapılan oylamada oy çokluğuyla kabul edildi.
1 Ocak 2009 tarihinden itibaren uygulanacak olan “Çöp Bertaraf Bedeli” Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksitte ödenecek. Buna göre, konutlardan 40 TL, belediye belgeli konaklama tesislerinden ise yatak başına 4 YTL alınacak. Yıllık olarak alınacak vergi kapsamında ayrıca, bir yıldızlı turistik tesislerde yatak başına 6 YTL, 2 yıldızlı turistik tesislerde 8 YTL, 3 ve 4 yıldızlı turistik tesislerde yatak başına 12 YTL ve 5 yıldızlı turistik tesislerde ise yatak başına 15 YTL ödeyecek.