Çomaklı Şehitliği"nde Atça Endüstri Meslek Lisesi tarafından organize edilen anma törenine Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, ADÜ Sultanhisar MYO Müdürü Nalan Akaroğlu, Sultanhisar Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Nihat Çelebi, Araştırmacı-Yazar Sabahattin Burhan, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte konuşan Atça Endüstri Meslek Lisesi tarih öğretmeni Hakan Kınacı; “28 Mayıs 1919"da başlayan ve bundan 88 yıl önce gerçekleşen katliamda 15 Atçalı"ya kendilerine kuyuları kazdırıldı. Burada 12 kişi şehit olduğu, 2 kişi de gece karanlığından faydalanarak Yunan askerlerinin elinden kaçmayı başardı. Öldüğü zannedilen 1 kişi ise olaydan yaralı olarak kurtulmayı başardı” dedi.
İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka da, Aydın'da şehitleri anma programlarının bundan böyle de düzenlenmeye devam edeceğini belirterek, “Erbeyli, Germencik ve Aydın Merkez şehitliklerinde yapıldığını, 2009 yılında mevcut şehitliklerin bakım ve onarımları yapılarak bizim bilgimiz dışında olan şehitlerinde bilgi verildiğinde bakımları yapılacaktır” diye konuştu.