Ülkede kaos yapıcılar hain planlarınıDanıştaysaldırısıyla devreye soktu. Kanlı saldırıdan sadece dakikalar sonra kameraların karşısında söylenenlerse herkeste şok etkisi yaptı.
 
'ALLAH'IN ASKERİYİZ' DİYE SALDIRDI
 
Dönemin Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan'ın bu sözlerinin ardından hain saldırı biranda 'başörtüsü karşıtı' bir propagandaya dönüştü.
 
ÇÖLAŞAN'IN AMACI NEYDİ?
 
Oysa saldırının arkasındaki kanlı ve karanlık ilişkiler gün yüzüne çıktı. Ve saldırıyı yapanlar bile, başörtüsüyle bir ilgilerinin olmadığını açıkladı.
 
Zaten Çölaşan'ın bu açıklamaları hemen yalanlandı. Çölaşan'a son itiraz; saldırının mağdurlarından Danıştay eski Başkanı Mustafa Birden'den geldi. Birden, saldırgan Alparslan Arslan'ın "Allah'ın askeriyiz" şeklinde bir slogan atmadığını açıkladı. 
 
DANIŞTAY BAŞKANI ÇÖLAŞAN'I YALANLADI
 
Tansel Çölaşan, eski Danıştay Başkanı Birden'in itirafının ardından geri adım attı. Daha önce 'saldırgan ''Allahu Ekber' sözleriyle saldırdı'' diyen Çölaşan, bu kez ''saldırının tanığı değilim. Saldırganın bu şekilde bağırdığını polislerden duydum'' dedi.
 
ÇÖLAŞAN İTİRAF ETTİ 
 
Oysa Danıştay eski Başsavcısı o gün o sözleri; sanki saldırı anında olay yerindeymişçesine açıklamış ve saldırının amacının; 'laik devleti yıkmak' olduğunu ima etmişti. Ama Çölaşan sonunda çark etti.
 
ÇÖLAŞAN 'BİRDEN' ÇARK ETTİ
 
Tansel Çölaşan bugün; Danıştay Başkanı Mustafa Birden'inErgenekonsavcılarına verdiği ifade nedeniyle geri adım attı. (Samanyoluhaber)