Medya sektörüne büyük bir sürat ile giren ve TMSF olayının ardından, geri çekilmek zorunda kalan Turgay Ciner, bu kez eskisinden de hızlı ve güçlü bir biçimde sektöre geri dönüyor. Hem de ne dönüş. 80 sayfalık günlük bir gazete ve güçlü yazarlar ile. Gazetenin çıkış tarihi bile belirlendi. Yeni bir yılın ilk günü, yani 1 Ocak 2009 olarak. Ve yeni gazete için, ilk önemli yazarı ile de anlaşmaya varıldı. Hürriyet Gazetesinden olaylı bir biçimde ayrılan Emin Çölaşan da, Turgay Ciner"e "Prensipte evet"" dedi.

Ciner grubu, önce matbaaların temelini atacak. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana"da son sistem 4 matbaa kuruluyor. Sipariş edilen makineler de, yakında Türkiye"ye ulaşmış olacak. Ardından ilk atak, Newsweek dergisi ile geliyor. Ciner grubunun, Sabah günlerinde hazırlıklarını yaptığı, ancak el koyma ile kesintiye uğrayan Newsweek Dergisi, Mart ayı sonlarında yayınlanmaya başlanacak. Bu dergi grubun sektöre yeniden girişinin ilk adımı olacak.

Bu yılın Mart ayı da Ciner grubu için önem taşıyor. TMSF bünyesindeki Sabah Gazetesinin Ciner"e ait Ankara"daki binasının kira kontrat süresi Mart ayında bitiyor. Sabah ve ekleri Söğütözü"ndeki binadan ayrılacak. Bu binada da yeni gazetenin hazırlıkları başlayacak. İstanbul"da ise Ciner grubunun Medya Plazası Taksim"de oluşturuluyor. Habertürk ve Kanal 1 başta olmak üzere, bütün medya grubu da bu binada bir araya gelecek. Kenan Tekdağ ve Kenan Sönmez yeni binanın son rötuşları ile ilgileniyor. Fatih Altaylı ise yeni gazetenin beyni olacak.

ÇÖLAŞAN "TAMAM"" DEDİ
Yaklaşık altı ay önce Hürriyet Gazetesinden olaylı biçimde ayrılan Emin Çölaşan da, Turgay Ciner ile yaptığı görüşme sonucu yeni gazete için ""Prensipte evet"" dedi. İki günlük İstanbul ziyaretinde grup yöneticilerinden büyük itibar gören ve Ciner"in otelinde konuk edilen Çölaşan"a, yeni gazete projesinin detayları aktarıldı. Çölaşan gece de Ciner"in otelindeki bir salonda sahne alan ""Yılların eskitemediği"" piyanist şantör, Ferdi Özbeğen"i dinleyip, ""Yılların eskitemediği"" şarkılarına eşlik etti.

Henüz çok net değil ama, Çölaşan yeni gazete çıkana kadar, Ciner grubunun diğer yayın organlarına da destek verebilir. Mesela Habertürk"te ekrana çıkabilir. Ama Çölaşan kendisini şimdiden yeni gazeteye hazırlıyor.

Yeni gazete ile ilgili bir başka detay ise, gazetenin 4 veya 5 ayrı bölümden oluşacağı. Magazin haberleri ayrı, spor haberleri ayrı, ekonomi haberleri ayrı ekler olarak verilecek. Tek bir gazete yerine 4-5 gazeteden oluşan 80 sayfalık bir yayın hazırlanacak. Her haber ilgisine göre kendi bölümünde ve kendi ekinin içinde olacak.

ULUÇ VE İKİ YAZAR DAHA
Hıncal Uluç da, Ciner grubunun bünyesine katmak istediği bir isim. Ve Uluç ile ilişkiler, bu transferin de, yakında gerçekleşeceğini gösteriyor. Murat Bardakçı da, yeni gazetenin önemli köşe taşlarından biri olacak.

Sırada Ankara"daki iki güçlü yazar daha var. Onların ismi şimdilik açıklanmıyor. Ancak ilk temaslar başladı bile… Ciner grubunun hedefi Türkiye"nin ikinci büyük medya grubu olarak sektöre girmek. Sonraki hedef de bir numaraya oturmak.

Ciner"in atağı medyadaki suları ısıtacak