Birileri bizi gözetliyor 

SOKAKTA geziyorsunuz, bir mağazanın vitrinine bakıyorsunuz, sonra içeri giriyorsunuz... Bir yerde yemek yiyorsunuz. Maça gidiyorsunuz... Arabanızla bir caddede yol alıyorsunuz... Yolda yürüyorsunuz...

Ve siz bunları yaparken, ruhunuz bile duymadan kameraya alınıyorsunuz.

Her yer kamera dolu. Bunun yararı da var. Bir kapkaç, hırsızlık, saldırı olayında, trafik kazalarında sanıkların bulunmasını kolaylaştırıyor.

Ancak haberiniz olmadan da kameraya alınıyorsunuz.

Karanlık güçler evinize, iş yerinize gizli kamera yerleştiriyor.

Bunların adı böcek. Bu yolla özel yaşantınız gizlice kayda alınıyor, sonra bunlar ya siyasi amaçla, ya da şantaj amacıyla kullanılıyor. Örneğin birkaç ay önce MHP milletvekili adayları olayında olduğu gibi bazı internet sitelerine servis ediliyor, iktidar karşıtları bu yolla yıpratılmak isteniyor.

Bu izlemeyi yapanlar, devletten destekli profesyonel kimseler. Sizi izliyorlar, olmadığınız zaman da evinize ve iş yerinize profesyonelce girip böcekleri yerleştiriyorlar. Bu elektronik böcekler bazen bir toplu iğne başı kadar küçük. Onları gözle görmeniz mümkün değil. Sonrası malum! Yaşantınız 24 saat boyunca izleniyor ve ilgili makamlardan tık yok!

Aynı biçimde telefonlarınız da karanlık güçler tarafından gizlice dinleniyor.

Hele iktidar karşıtı kimse iseniz, izlenme ve dinlenme tuzaklarına düşme ve düşürülme olasılığınız çok yüksek.

• • •

Şimdi Türkiye'de yeni bir sektörün geliştiği anlaşılıyor!
Zehire karşı panzehir sektörü!

Önceki gün eve geldiğimde, bütün posta kutularına 
bırakılmış bir broşür elime geçti. Özetliyorum:

"İleri teknoloji elektronik savunma. Casus böcek arama hizmeti. Gizli dinleme ve izlemeye son. Casus böcek nedir?

Ortama iradeniz dışında dinleme ve izleme amacıyla yerleştirilen cihazlardır. Gelişen teknoloji sayesinde inanılması güç boyutlarda küçülen bu casus cihazların tespiti ancak profesyonel tarama cihazlarıyla mümkündür. 

TV cihazının kumandasında, veya banyonuzdaki fön makinesinin içine gizlenmiş gizli kamera olabilir... Tamirden gelen bir elektronik cihazın veya hediye gelen çiçeğin içine gizlenmiş gizli kamera ve dinleme cihazı olma riski yüksektir.

Gizli kameraları, dinleme cihazlarını. cep telefonu dinleme cihazlarını, gizli kameraları, kısacası casus dinleme ve izlemeyi yüzde 99'a varan başarıyla tespit ediyoruz.

Üstün tecrübemizle birlikte ABD ve İsrail'den ithal edilen profesyonel cihazlarımızla arama, tespit ve temizleme yapmaktayız.

Tüm müşterilerimizin gizliliği tarafımızca sağlanmaktadır."

Broşürde ayrıca, aramalarda kullanılan ekipmanların fotoğraflan yer alıyor. Anlamadığım için bu konuya girmiyorum.

Firmaya bu işi kaça yaptıklarını sordum. Yapılacak hizmete göre aranan yerin metrekaresi beş ile on lira arasında değişiyormuş.

Firmanın adını ve telefon numaralarını burada açıklamak isterdim. Ancak bazı gazeteciler bunu çeşitli konularda sık sık yapıp karşılığında avanta aldığından, ya da beleşe konduğundan, aynı yola girmek istemedim.
Ama biliniz ki zehire karşı panzehir sektörü oluşuyor. Türkiye'de büyük bir rezalet yaşıyoruz. İnsanlar gizlice izleniyor, konuşmaları dinleniyor. Bunu önlemek amacıyla epeyce böcek firması kurulmuş. Bir çözüm olmasını dilerim.

• • • 

Emin Çölaşan'ın notu: Sizlerden her gün çok sayıda mesaj alırım ancak zaman yetmediği için yanıt veremem. Bunların arasında doğal olarak eleştiriler de vardır. Ama dün gelen bir mesaj vardı ki, "O ilkel kafayı" gösteriyordu ve şöyle idi:

"AKP hiç mi iyi bir şey yapmadı? Bence siz doğruyu görmek istemiyorsunuz. Belki Alevisiniz, belki komünist, belki de ateist (Allahsız). Bu ülkeyi sevdiğinize kimse inanmıyor çünkü yazılarınızın yüzde 90'ı inandırıcı değil ve kasıtlı yapıldığı belli."

Gönderenin ismi (1981 doğumlu olsa gerek) Atilla Aydın.

Şu ilkel kafaya bakar mısınız! İktidar karşıtı yazılarınızı beğenmediği için sizi Alevi, komünist ya da Allahsız olmakla suçluyor! Alevi değilim, komünist değilim, Allahsız hiç değilim. Adam Alevi, komünist, Allahsız olmayı suç olarak görüyor!

Ben bunlar gibi ilkel kafaların seçtikleri tarafından yönetilmeyi hazmedemeyen bir yurtsever insanım.
Gelin de bunlara bu gerçekleri anlatın!