Cumhuriyet mitingleri yeniden başlıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 28 Aralık 2010 tarihinde yapılan Genel Yönetim Kurulu toplantısında; Cumhuriyet mitinglerinin yeniden başlamasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

ADD Genel BaşkanıDanıştayeski Başsavcısı Tansel Çölaşan, “İnsanlar bizden öncü olmamızı bekliyorlar. Biz bu anlamda mitingler başlamayı düşünüyoruz. Mitinglerin yeniden başlamasını kararlaştırdık” dedi. Mitinglerin, 2011 Haziran ayında yapılacak seçimler öncesinde yapılması dikkat çekiyor. İkinciErgenekoniddianamesinde, Cumhuriyet mitingleri, Ergenekon'un eylemleri arasında gösteriliyor.

“MİTİNGLERİN YENİDEN BAŞLAMASINI KARARLAŞTIRDIK”

İşçi Partisi'nin (İP) yayın organı Aydınlık Dergisi'ne konuşan Tansel Çölaşan, Cumhuriyet mitinglerinin yeniden başlaması için kendilerine yoğun bir talep geldiğini, 28 Aralık 2010 tarihinde yapılan Genel Yönetim Kurulu toplantısında mitinglerin yeniden başlamasını kararlaştırdıklarını ifade etti. Çölaşan, şunları söyledi: “Nerdeyse 'baskı' diyeceğim şekilde talep var. 'Türkiye Cumhuriyeti bir yere götürülmek isteniyor. Ne için siz oturuyorsunuz. Biz hazırız' diyorlar. Bakın bu çok güzel ifade. İnsanlar bizden öncü olmamızı bekliyorlar. Biz bu anlamda mitingler başlamayı düşünüyoruz”

“TÜRK MİLLETİNİN DEVRİMCİ KİŞİLİĞİNİ, KORKMADIĞINI VE YILMADIĞINI GÖSTERİYOR”

Söz konusu talebin halkın gücünü gösterdiğini savunan Çölaşan, “Bu istek Türk milletinin zor şartlar karşısındaki devrimci kişiliğini, korkmadığını, yılmadığını gösteriyor” dedi. Çölaşan, miting için sendikalar, kitle örgütleri, barolar, üniversiteler başta olmak üzere toplumun bütün kesimleriyle görüşeceklerini söyledi.

CHP'YE TEPKİ: KEMALİZMDEN UZAKLAŞILARAK HALKA YAKINLAŞILMAZ

Çölaşan, 24-25 Aralık günlerinde yaptıkları Ulusal Yönetim Sempozyumu yaptıklarını belirterek, “CHP'nin yeni kuralları, yeni yönetimiyle birlikte belirlenmek istenirken, çok yoğun da bir baskı altında tutuluyorlar. Aslında Kemalizmden ne kadar ayrılır, uzaklaşırsaCHPsanki o kadar bütünleşecekmiş gibi bir tavır. Atatürkçü düşüncenin mirasçıları olarak derneğimiz bilim adamlarının görüşlerini almak, durum tespiti yapmak için bu sempozyumu düzenledik” dedi.

“ÖRGÜTÜN ADD İLE İLİŞKİSİ VAR"

Bilindiği gibi ADD'nin önceki genel başkanıemekliOrgeneral Şener Eruygur, Ergenekon'un yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanıyor. Eruygur'un organize ettiği Cumhuriyet Mitingleri, Ergenekon'un eylemleri arasında yer alıyor.

Ergenekon kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede, “Mevcut demokratik yönetimin değiştirilmesi” başlığı altında örgütün amaçlarından birisinin darbe yaparak yönetime el koymak olduğu öne sürülüyor. İddianamede "Örgütün ülkede darbe zemini oluşturmak için ciddi faaliyetlerde bulunduğu, birçok silahlı ve bombalı eylem gerçekleştirdiği, ülkede kaos ve anarşi ortamı oluşturmaya çalışarak ordunun darbe yapması için telkin, tavsiye ve teşviklerde bulunduğu anlaşılmıştır" deniliyor.

Örgütün Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu ile ilişki içinde olduğu, bu kuruluşların hükümete karşı Cumhuriyet Mitingleri'ni organize ettiği de iddianamede yer alıyor.

yeniakit