PKK ile girdiği çatışmada ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum olan emekli Albay Abdülkerim Kırca, hakkındaki yazılanlara dayanamayıp tabanca ile intihar etti.

Diyarbakır"da Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı görevinde bulunan birçok çatışmanın içinde yer alan ve Antalya"daki bir çatışmada da aydığı kurşun yarası sonucu tekerlikli sandalyeye mahkum olan Kırca, hakkındaki yayınlardan etkilenip hayatına son verdi.

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından devlet şeref madalyası ile ödüllendirilen ve Çankaya"daki törene Genelkurmay üst düzey yetkililerinin katıldığı törene tekerlekli sandalyesi ile katılan Abdülkerim Kırca son dönemlerde Güneydoğu ile ilgili haberlerde PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan tarafından yine gündeme getirilmişti.

ÖMÜR BOYU SANDALYEDE

Diyarbakır"da önemli operasyonlarda görev alan emekli albay Kırca, PKK"lıların Antalya"ya yerleşme çabaları sırasında grubun etkisiz hale getirilmesi için özel olarak Antalya"da görevlendirildi.

Antalya dağlarında eylem için hazırlanan PKK grubunu kıstıran Kırca, girişilen çatışmada 12 PKK"lıyı etkisiz hale getirdi. Kendisi de bu çatışmada yaralandı. Tüm çabalara rağmen tekerlekli sandalyede yaşamaktan kurtulamayan Kırca, emekli olmasına rağmen, geçmişteki hizmetleri de dikkate alınarak vefa örneği olarak Ankara Güvercinlik"teki Jandarma lojmanlarında kalıyordu.


HÜRRİYET