SİİRT’in Pervari İlçesi’ne bağlı Belenoluk Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği hain saldırıda şehit düşen Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş 41 yaşındaki Erdal Canbulat’ın, baskından kısa süre önce internetten görüntülü olarak konuştuğu eşi 36 yaşındaki Özlem Canbulat’a, "Neden bilmiyorum çocukluğumdan beri çok seviyorum dağları. İçimde anlam veremediğim bir his var. Ama sen merak etme, biz burada iyiyiz" dediği öğrenildi. Biri 16 aylık diğeri 14 yaşında iki kız babası olan şehit Astsubay Canbulat’ın 3 ay önce tayini Siirt’e çıkmıştı.

Pervari İlçesi’ndeki Belenoluk Jandarma Karakolu’na, dün akşam saatlerinde PKK’lı teröristlerin ağır silahlarla düzenlediği saldırıda şehit düşen 6 askerden biri, aynı zamanda da karakol komutanı olan Jandarma Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat’ın, baba evi, taziyeye gelenlerle dolup taştı. Gözyaşının biran olsun durmadığı evden ağıtlar yükselirken, henüz üç ay önce babasını kaybeden ve aynı dönemde Siirt’e tayini çıkan Jandarma Astsubay Başçavuş Canbulat’ın 14 yaşındaki kızı Beyza Canbulat’ın, "Babam ölmedi. Ben biliyorum biraz sonra çıkıp gelecek. Babam bizi asla yalnız bırakmaz o bizi terk etmez" diyerek gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.

Altı eve ateş düştü

Kütahya’da oturan şehit Astsubay Canbulat’ın, babasını kaybetmesi ve tayininin çıkması üzerine eşi ile iki kızını güvenlik nedeniyle Bayındır’a bağlı Zeytinova Beldesi’ndeki baba evine bıraktığı öğrenildi. Emekliliğe hak kazanmasına rağmen 2 yıllık yaş süresinin dolmasını bekleyen şehit Canbulat’ın baskından kısa süre önce eşi Özlem Canbulat ile internetten görüntülü konuşma yaptığı, şehidin son konuşmasında eşine, "Neden bilmiyorum çocukluğumdan beri çok seviyorum dağları. İçimde anlam veremediğim bir his var. Ama sen merak etme, biz burada iyiyiz" dediği belirtildi.

İKİ GÜN SONRA EVLİLİK YILDÖNÜMÜYDÜ

Mutlu bir evliliği olan ve en son Ramazan Bayramı’nı ailesinin yanında geçiren şehit Jandarma Astsubay Canbulat’ın eşi Özlem, kızları Beyza ve 16 aylık bebekleri Berra Canbulat’ı, sürekli gezmeye götürdüğü öğrenildi. Sağlık görevlilerinin yardımıyla ayakta durmaya çalışan acılı eş Özlem Canbulat, "Demek ki o zamandan içine doğmuş. Çok güzel bir bayram tatili geçirdik" diyerek ağıt yaktı.

Şehit Canbulat ile eşinin 15’inci evlilik yıldönümünü de iki gün sonra salı günü, yine internetten görüntülü konuşmayla kutlamaya hazırlandıkları öğrenildi. İki çocuğuna sarılıp acısını dindirmeye çalışan şehit eşi Özlem Canbulat teröre lanet yağdırdı.


ÜÇ AYDA İKİ ACIYI YAŞADI

Şehidin, Zeytinova Gazi Mahallesi Bahçe Sokak Numara 11’deki baba evini dolduran çok sayıda ziyaretçi, yaklaşık üç ay önce eşi Mustafa Canbulat’ı kaybeden şehit annesi Emine Canbulat’a başsağlığı dileğinde bulundu.

Aldığı haberle dünyası ikinci kez kararan acılı anne, "Oğlum ben seni ölesin diye mi oralara gönderdim? Ben sensiz ne yaparım?" diye gözyaşı döktü. Fenalaşan anne Canbulat’a zaman zaman kapıda hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

BELDENİN İLK ŞEHİDİ

Zeytinova Belediye Başkanı CHP’li Ali Doğu, Astsubay Başçavuş Canbulat’ın beldenin ilk şehidi olduğunu söyledi. Başkan Doğu, "Zeytinova ciğerini, evladını kaybetmenin üzüntüsü içindedir. Erdal komutan, Siirt’e tayini çıktıktan hemen sonra baba evine gelmişti. Babası 7 yıldır yatalaktı. Onu kaybetmenin acısını yaşıyordu. Tire’de bir ev almıştı. Emekli olduktan sonra kardeşi Mustafa Canbulat ile birlikte besicilik yapmayı istiyordu. Şehit düştüğü haberine uzun süre inanamadık" dedi.

Şehit Jandarma Astsubay Erdal Canbulat’ın cenazesi, akşam saatlerinde askeri uçakla İzmir Çiğli Askeri Havaalanı’na getirilecek, ardından ve Bayındır Devlet Hastanesi Morgu’na konulacak. Şehit Astsubay Erdal Canbulat için yarın Zeytinova Beldesi’nde tören düzenlenek ve öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra Zeytinova Kızbacı Mezarlığı’nda toprağa verilek.

Hürriyet