Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Şadan Kalkavan, futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik yaşanan süreçte atılan adımların kulüp üyeleriyle paylaşılması amacıyla gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısını son derece olumlu bulduğunu ifade etti.
 
Toplantıyı AA muhabirine değerlendiren Kalkavan, yaşanan bu süreçte camianın birlik ve beraberlik mesajları vermesinin önemli olduğunu kaydederek, ''Nezih bir toplantı oldu. Fenerbahçe'nin menfaati için çok olumlu bir toplantı oldu, yerinde konuşmalar ve değerlendirmeler yapıldı. Fenerbahçe'ye yakıştı. Destek vermek için de herkes toplantıya katıldı'' diye konuştu.
 
Kalkavan, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in yaptığı konuşmayı abartılı bulduğunu kaydederek, ''Kendisi Futbol Federasyonu'na fazla yüklendi. Bunu doğru bulmuyorum. Nihat Özdemir'i kardeşim gibi severim. Kendisi federasyon başkanı olmuş olsaydı acaba nasıl bir karar verirdi? Federasyon başkanı olsam, ben de aynı kararın altına imzamı atarım. Başka yapacak bir şey yok. İleride kimin haklı kimin haksız olduğu ortaya çıkacak'' şeklinde konuştu.
 
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden ihraç düşüncesinin gündeme gelmesinin hoş olmadığını vurgulayan Kalkavan, ''Aydınlar'ın bu süreçte yargıyı bekleme kararına rağmen, UEFA müfettişinin ziyaretinin ardından karar değiştirmesi doğru değildi. Ancak Aydınlar'ın üyelikten ihracını tartışmak çok yanlış. Kongrede Aydınlar'a tepki verenlere, yapılan açıklamalarla durum izah edildi'' diye konuştu.