Ergenekon iddianamesinde, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile telefon görüşmesine yer verilen ATO Başkanı Sinan Aygün"ün, bu faaliyetlerle siyasi partileri yönlendirdiği öne sürülüyor

Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde, örgütün Türkiye"deki siyasi yaşamın şekillendirmek için gizli çalışmalar yaptığı öne sürülüyor. İddianamede, sanıklardan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile AKP"den ayrılan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener arasında geçen bir telefon görüşmesine de yer verilerek, “örgütün iktidardaki partiyi bölüp, kapatma davası sonrasında oluşacak ekonomik kriz ve kaos or- tamında siyasi partileri el altından yönetmeyi amaçladığı” belirtiliyor.
İddianameye göre, 4 Mayıs 2008"deki telefon konuşması şöyle:
A.Ş: Demeçlerini görüyorum yani, Şener parti kurarsa beraber çalışırım demişsin.
S.A: Bi mahsuru var mı?
A.Ş: Ya hiç mahsuru yok ya. Valla şu başlığa bak Posta"da.
S.A: Çok adam aradı abi ya.
A.Ş: Yani Abdüllatif Şener"den iyi bir başbakan olur demişsin.
S.A: Daha ne deyim abi ya.
A.Ş: Yani bu alenen dünya aleme bunları ilan ettiğine göre demek ki gönlünde sağlam bir yerim var.
S.A: Ondan hiç şüphen olmasın abi. Geçen hafta yapmıştım o röportajı sana söylemedim. Allah için çok seviyorum. Sen çok düzgün bir adamsın, adam gibi bir adamsın abi. O yüzden ne elimizden geliyorsa sağolsun sayın Başbakan yardımcım bi emrin var mı bana nerelerdesin?
A.Ş: Estağfurullah ben bir kitabım var onun baskısını tamamlamak istiyorum, onunla ilgili çalış bugün yarın onları bitirmem lazım yoğun şey yapıyorum çalışıyorum.
S.A: Peki sayın başbakanım kendine iyi bak.

Bir randevu talebi
17 Haziran 2008 tarihinde yapılan görüşmenin içeriği de şöyle:
S.A: Sayın başbakan, başbakan yardımcım iyi misiniz efendim?
A.Ş: Sağolun teşekkür ederim siz nasılsınız?
S.A: Sağol abi canım hemşerim.
A.Ş: Evet.
S.A: Şimdi benim bi tanıdık. Bi benim yönetim kurulu üyem var. Mustafa Derya bey var da. Onun ee bacanağı ee Ahmet S.
A.Ş: Evet.
S.A: Senden bir randevu talep ediyoruz.
A.Ş: Tamam.
S.A: Yarın kaçta?
A.Ş: 12"den sonra gelsin.
S.A: Üniversiteye mi gelsin?
A.Ş: Evet üniversitedeyim.

Değerlendirme bölümü
Bu kayıtlarla ilgili iddianamede değerlendirmede bulunan savcılar, görüşmelerin tümünün içeriğinin ele alındığında Aygün"ün siyasi partileri yönlendirdiğinin görüldüğünü ifade etti. Savcılar, “Ergenekon yapılanmasının gizli örgütsel faaliyetleri gereğince, Abdüllatif Şener ile gizlice görüşerek yeni oluşumun organizasyonu için çalışıldığını” kaydetti.
Savcılar, “bu faaliyetlerin, yürütme organı görevini yürüten partiyi bölüp kapatma davası sonrasında oluşacak ekonomik kriz ve kaos ortamı sonucunda Ergenekon"un amaçları arasında bulunan siyasi partileri gizlice el altından yönetmek amacı taşıdığını” iddia etti.

MİLLİYET