Mehmet Ali Şahin, Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

İlk bakışta rutin bir ziyaret olarak algılanan Mehmet Ali Şahin ile Antalya'nın CHP'li belediye başkanı Mustafa Akaydın arasındaki görüşme ikilinin seçim öncesinde yaşadığı polemik hatırlandığında ayrı bir önem kazandı.

"TEHDİT" TARTIŞMASI

Yerel seçimler öncesinde AK Parti"nin Antalya seçim bürosu açılışına katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin burada yaptığı konuşma ile uzun süre gündemde kalmış ve CHP ile seçim süreci boyunca devam edecek olan bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Antaly'daki konuşmasında, AK Parti hükümetiyle "işbirliği içinde" olan belediyelerin daha çabuk çözüm ürettiğini belirten Şahin, “Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara"dan geçiremiyor“ diye konuşmuş ve vatandaşlardan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'e oy istemişti. CHP'li Mustafa Akaydın ise bu açıklamara çok sert tepki göstermiş ve Şahin'in sözlerini 'halkı tehdit' olarak yorumlamıştı.

AKAYDIN: SEÇİMİ ŞAHİN SAYESİNDEN KAZANDIM

CHP'li belediye başkan adayı Mustafa Akaydın, yerel seçimlerden zaferle çıkmasının ardından yaptığı ilk konuşmasında da o dönem Adalet Bakanı olarak görev yapan Mehmet Ali Şahin'e "minnet borçlu' olduğunu söylemişti.

Akaydın, "Bu başarının kazanılmasında dolaylı olarak Adalet Bakanı"nın da katkısı vardır. Ona minnet borçluyum. Çünkü Antalya halkı tehdit edilmeye taviz vermediğini gösterdi.” diye konuşmuş ve Şahin'in seçim öncesi uyguladığı stratejiye gönderme yapmıştı.

KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR AKTI

TBMM Başkanı seçilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini memleketi Antalya'ya yapan Mehmet Ali Şahin, yerel seçim sürecinde söz düellosu yaşadığı Belediye Başkanı Mustafa Akayadın ile yaptığı görüşmede "geçmiş geçmişte kaldı" mesajı verdi.

Ziyaret süresince çok ılımlı mesajlar veren Şahin, CHP'li belediyeye her türlü desteği vereceğini Mustafa Akaydın'a iletti. Mehmet Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

"Antalya'ya hizmet etmek, bana göre bir onurdur. Şu anda sevgili hocam bu onuru taşıyor. Antalya'ya hizmet etmenin gayreti, çabası içerisinde. Kendilerine başarılar diliyorum. Ülkemizin her türlü sorunuyla kuşkusuz ki tarafsız bir makamda bulunan kişi olarak ilgileneceğiz, ama Antalya'nın her türlü sorunuyla ilgilenmenin bir Antalya milletvekili olarak görevim olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte Antalya Büyükşehir Belediyesi hangi hizmetleri programına almış bu konularla ilgili bilgi aldım. Antalya'nın olduğu gibi, Antalya Büyükşehir Belediyesinin de bana intikal edecek her türlü sorununun çözümünde kendilerine yardımcı olacağım. Bu gayet tabiidir. Kendilerine ve değerli mesai arkadaşlarına başarılar diliyorum."
Vatan