CHP’nin Güneydoğu’da BDP ile kol kola girdiğini belirten Erdoğan, yaptırdıkları seçim anketlerinde MHP’nin baraj sınırında olduğunu söyledi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan valiliğe girerken, bir simitçi çocuktan simit alarak 100 Lira ödedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret ettiği Aksaray Valiliği’nde kendisine eşlik eden gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ege’de icra edilen tatbikatların iptali ile ilgili Genelkurmay Başkanı Koşaner’le görüştüğünü belirterek, “Askeri gerekçeler sebebiyle iptal ettiklerini söyledi. Benim tasarrufum dedi. Ben de, ‘sizin kanatiniz önemli, sivil yönetim olarak bir dayatmamız olmaz’ dedim” dedi. Bazı generallerin “Balyoz” belgeleriyle ilgili ifadeye çağrılması ile ilgili soru üzerine ise Erdoğan, “İfadeye çağrılmışlar diye öğrendim. İçeriği nedir, bilemiyorum” dedi.
 
SIRTINI ÖRGÜTE DAYADI
 
Erdoğan, BDP’li Selahattin Demirtaş’ın Kılıçdaroğlu’nun Hakkari’de “CHP’lilere değil BDP’lilere hitap ettiğini” söylemesinden rahatsızlık duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “İlginç şeyler oluyor. Dükkanlar açtırılmıyor. Mitingde bir tane Türk bayrağı yok. Herhalde oraya gelen BDP’lilere veremediler. ‘Bu dükkanları biz kapattırmadık varsa ispatı söylesinler’ diyor. Bunu sağır sultan bile biliyor. Sırtını dayadığın örgüt yapıyor. 100’ü aşkın seçim büromuza molotofla saldırdılar. Silvan İlçe Başkanı’nın iş makinelarını yaktılar. Hedefte AK Parti var. CHP’nin teşkilatları yok.”
 
MHP BARAJ SINIRINDA
 
Erdoğan’a seçim yaklaşırken anket yaptırıp yaptırmadıkları da soruldu. 50 vilayette anket yaptıklarını belirten Erdoğan, il il henüz dönüş olmadığını söyledi. Erdoğan, AK Parti’nin oy oranı konusunda rakam vermezken, “Şu an artıyor. MHP sınırda görünüyor. Son anlar çok şeyi değiştirebilir. Siyasette 24 saat deyip geçmeyeceğiz” dedi.
 
GAYRİ AHLAKİ İŞLER
 
Aile Danışmanı Sibel Üresin’in “çok eşlilik yasal olsun” şeklindeki sözleri konusundaki bir soruyu cevaplayan Erdoğan, “Okudum. Benim şahsen böyle yasayı tasvip etmem mümkün değil. Gayri ahlaki olarak bu işi yapanları da tasvip etmiyorum” cevabını verdi. 1 Haziran’da miting için gideceği Diyarbakır’a yönelik projeleri de sorulan Erdoğan, “Oraya yönelik düşüncelerimiz var. Hazırlıkları yapılıyor. Diyarbakır’da açıklayabilirim” dedi.
Türkiye