Modellik yapmak için bulunduğu Çin'in Şanghay kentinde hayata veda eden 14 yaşındaki Dzyuba'ın ailesi, ekonomik yetersizlikler yüzünden genç kızın cenazesini ülkelerine götüremiyor.

AİLE KÜLLERİNİ SİTEDİ

Dzyuba'nın ailesi kızlarının naaşının yakılmasını ve küllerinin yaşadıkları Rusya'nın Perm kentine gönderilmesini istedi. Bu arada devreye giren Rus yetkililer de yakma işleminin, Dzyuba'nın annesi Çin'e gidinceye kadar ertelenmesini istedi.

2 GÜN KOMADA KALDI

Vlada Dzyuba, bir süredir Çin'de modellik yapıyordu. Birkaç hafta önce Şanghay'daki moda haftasında defileye çıkan Dzyuba, bunun ardından fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. İki gün komada kalan Dzyuba, hayat mücadelesini kaybetti.

13 SAAT ÇALIŞTI

Posta'nın haberine göre Vlada Dzyuba, komaya girmeden önce görevli olduğu mücevher fuarında 13 saat boyunca çalıştı. Ardından yere yığılıp hastaneye kaldırılan genç kız iki gün sonra da hayatını kaybetti.

16 FARKLI İŞ İÇİN ANLAŞMA YAPMIŞ

Bu arada Çin'de bulunan ESEE Model Ajansı'nın yetkilisi Zheng Yi, Vlada Dzyuba'nın iki aylığına Çin'de bulunduğunu ve bu sürede 16 farklı iş için anlaşma yaptığını söyledi.

'ÇALIŞMA SAATLERİ GAYET NORMAL'

Yi, Vlada Dzyuba'nın çalışma saatlerinin diğer modellerle karşılaştırıldığında gayet normal olduğunu belirtti. Vlada Dzyuba, ölmeden birkaç gün önce annesini arayıp çok yorgun olduğunu ve uyumak istediğini söylemişti.

ÖLÜM NEDENİ: MENENJİT

İlk gün Vlada Dzyuba'nın menenjit yüzünden öldüğü açıklandı. Ardından da çoklu organ yetmezliğinin Dzbuya'nın ölümüne yol açmış olabileceği belirtildi. Çinli yetkililer, otopsinin tamamlanmasından sonra Vlada Dzyuba'nın neden öldüğü kesin olarak belirlenecek.

MENENJİT NEDİR?

İnsanda ateş, dayanılmaz baş ağrısı, kusma, ense katılaşması, sayıklama gibi belirtilerle kendini gösteren, beyin zarlarının iltihaplanmasından ileri gelen hastalık.