Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand, “28 Şubat Belgeseli” için görüştüğü Erdoğan’a gündemdeki konuları da sordu:

Marta kadar rölanti

“Temennim odur ki inşallah martla beraber normal mesaiye başlayayım. Marta kadar biraz rölantide giderse iyi olur. Mesela yurtiçi seyahatleri yapıyorum ama yurt dışı seyahatlerine henüz başlamadım. Marttan itibaren yurt dışı seyahatlerine de başlarım. Şu an sabah kalkışlar normal, bir değişiklik yok. Sabah saat 06.30 kalkışım var. Bir saat araya istirahat koyuyorum. Kahvaltı saatim 08.00 ya da 08.30. Kahvaltıdan sonra gazeteler okunuyor. Okumaya başladım bu aralar, bir vesile oldu. Arkadaşlar özetliyordu, arkadaşlar sağ olsun bu aralar bana fırsat verdiler. Ameliyattan sonra okuyorum. Daha çok asabımı bozmayacak olanları izliyorum, takip ediyorum. Bu noktada şunu çok açık, net söyleyeyim, haber programları ve tartışmaları çok fazla takip etmiyorum. Çünkü tartışmalar sıkıcı oluyor. Bir de şunu görüyorum, insan hayatıyla ilgili yorumlar da bilinerek yapılmıyor. Bilinmeden, belgeye dayalı olmayan bazı yorumlar ve onların altında da çoğu zaman maalesef iftiraları görmek, o zaman bunları dinlemem, sadece haberi dinler, ondan sonra zaten yorum senle beraber gidiyor. Onla beraber yürümek çok daha hayırlı diye düşünüyorum. Eskiden vakit de olmuyordu ama bundan sonra tekrar düşüş olur.

Dosya biriktirmem

Benim ev-ofisteki çalışmam var. Başbakanlık’ta çalışmam var. Ev-ofisteki çalışmam erken başlar. Sonra Başbakanlık’ta yani 11.00 civarı programlar resmen başlar. Akşamın ucu açık, hâlâ ucu açık. Bazen hanım sinirleniyor, kızıyor filan ama gelişim yine bu halimle bile yine 10.00’u filan buluyor. Normal zamanda 12.00’yi aşıyordu zaten. Çünkü, bütün gün görüşmelerle geçtiği için akşam 07.00, 08.00’den sonra artık dosyaları incelemeye başlıyorsunuz, onları imzalamaya başlıyorsunuz. Bütün bunlarla beraber dosya biriktirmeyi sevmem, dosya birikmemesi lazım. Bunlar bakanlıkları da harekete geçiriyor, o bakımdan da önemli. Marttan sonra yavaş yavaş ucu açığa gideriz. Böyle muhalefet olursa enerjimizi toplarız.” 

Birand, Kanal D Haber’de görüşme detaylarını anlattı. Erdoğan’la yemek yediklerini de söyleyen Birand şunları kaydetti: 

Ameliyattan korkmadım

“Kendini yorgun hissetmiyor. Bağırsak kanseri olduğu söyleniyordu. ‘Kanser misi- niz’ dedim, ‘Hayır’ dedi. Ne kanser ne kemoterapi görüyor. ‘Korktunuz mu’ diye sordum; ‘Korkmuyorum çünkü Allah’a inanırım’ dedi. Doktorları fazla yorulmasını istemiyor, o yüzden ikinci viteste gidiyor. ‘Hastaneye yattım ve kendimi Galatasaraylı bir doktora teslim ettim’ dedi.”
hürriyet