Refah Partisi ve Fazilet Partisi"ni kapattıran eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, AKP ve MHP"nin üzerinde anlaştıkları formülde türbanın Anayasa"ya sokulmamasını "olumlu bir gelişme olarak" değerlendirdi.


Savaş, "Anayasa"ya sokulması çok tehlikeli bir yoldu. Türban ilkokula kadar girecekti. Ama şimdi yasa ile yapılacağı için iptal etme ve düzeltilme şansı olacak. Çok büyük bir geri adımdır, düzeltilmesi yolu vardır" dedi. Savaş şöyle devam etti: "Eğer türban Anayasa"ya girseydi, Meclis çoğunluğu anlaştığı takdirde ilkokullara kadar türban girecekti. Laiklikle elde edilen her türlü kazanımın kaybedilmesinin çok tehlikeli yolu açılacaktı. Ama bu değişikliğin tam metnine ve gerekçelerine de bakmak gerekiyor."

KİTABI ÇIKIYOR

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya"nın AKP hakkındaki incelemesi sürerken Savaş"ın "AKP çoktan kapatılmalıydı" adlı kitabı önümüzdeki hafta çıkıyor. Savaş, kitabıyla ilgili şunları söyledi: "Bu kitapta, türban meselesinin arkasında, ABD"nin, siyonist güçlerin, Soros"un olduğunu belgeliyorum. AKP, 2002 yılından itibaren altı yıl boyunca RP ve FP"nin on mislini yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Sırf Erdoğan ile Gül ve Arınç"ın söyledikleri bile kapatmaya yeterli. AKP çoktan kapatılmalıydı. AKP"nin kapatılmasıyla, Erdoğan, Gül ve Arınç"ın milletvekilleri düşecek ve siyasi yasaklı olacaklardı. Ne Gül Cumhurbaşkanı olabilirdi, ne Erdoğan yeniden Başbakan olurdu. Türkiye cumhuriyetinin temeline dinamit koyan bu Anayasa değişikliği paketi de hiç gündeme gelmeyecekti."