Rol aldığı televizyon dizileri, sinema filmleri ve sunduğu yarışma programı Canlı Para ile son dönemin gözde isimlerinden, genç oyuncu Engin Altan Düzyatan Instyle dergisi için oyuncu arkadaşı Ekin Türkmen’e bir röportaj verdi. Styling’ini Murat Gürsoy’un yaptığı çekimlerde beyazlar içinde poz veren Düzyatan kendi stilini, “Giyinmekten zevk alıyorum, belki de sırrı budur. Mesela 60’lı, 70’li yıllarda insanların takım elbiseler, gömlekler giyip dışarı çıkmalarını çok takdir ederim. Gün içerisinde takım elbise giyemesem de, kendi stilimde özel bir şeyler yakalamayı seviyorum; en azından giydiğim tişörtte, cekette mutlaka özel bir detay olsun isterim” sözleriyle özetliyor.

İzmirli oyuncu çocukluk hayallerinin çoğunu gerçekleştirdiğini anlatıyor: “Klasik bir araba çocukluk hayalimdi. ‘68 model Mustang istiyorum,’ derdim hep ve oldu. Oyuncu olma hayali kurmaya başladığımda 15 yaşındaydım, neredeyse 16-17 yıldır bu işi yapıyorum. Her çocuk kendi evi olsun, içinde istediği şeyler olsun ister, hayalini kurar. Onu da gerçekleştirdim. Şu anda artık yeni hayallere yönelmem gerekiyor. Bir de çocukken Oscar almak istiyordum, hatta ödül törenindeki konuşmamı bile hazırlamıştım. Ne diyecektim biliyor musun: Biliyordum, teşekkür ederim.”

‘Özge’yi çok beğeniyorum’ 
Yeni sezonda da Canlı Para’yı sunmaya devam edeceğini, televizyon dizisinde oynamayıp tiyatroda rol almayı planladığını söyleyen Engin Altan Düzyatan, uzun süredir birlikte olduğu, kendisi gibi oyuncu olan kız arkadaşı Özge Özpirinççi ile ilgili bir soruyuysa şu şekilde yanıtlıyor: “Twitter’dan Özge’ye, ‘Çok çirkinsin’ falan yazılıyor. ‘İşinde çok beğeniyoruz seni ama kız arkadaşın hiç yakışmıyor’ diyorlar bana da. Nedense herkes, yanımda bir kadın değil de 1.90 boyunda manken, bir obje görmek istiyorlar. Ben Özge’yi çok beğeniyorum halbuki.”