Bu yılki turu Berlin'de bulunan tarihi Brandenburg Kapısı (Brandenburger Tor) önünde tamamlayan Sarıhan çifti, her yıl 2 ay boyunca yaptığı turların mesafesini birleştirdiğinde, dünyanın çevresini bir kez dolaşmış olmayı hedefliyor.

Soner Sarıhan, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, 2005 yılından beri doğa sporları ve özellikle bisikletle ilgilendiklerini belirterek, Akdeniz ve Karadeniz turu yaptıklarını, daha sonra yurt dışına çıkarak, 2007 yılında İran, Pakistan ve Hindistan'a, 2008 yılında da Berlin'den başlayarak Hollanda, Belçika ve Fransa'ya gittiklerini anlattı.

Oğulları Tibet Çınar'ın 2009 yılında doğduğunu, bu nedenle bisiklet turuna ara verdiklerini ifade eden Sarıhan, bu yıl 1 Temmuzda Frankfurt kentinden yola çıktıklarını, İsviçre, Avusturya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti üzerinden Berlin'e geldiklerini ve toplam 3 bin 458 kilometre yol katettiklerini söyledi.

Bu turlarla küresel ısınma tehlikesine dikkat çekmek, bisiklet ile ulaşımın çok iyi, çok ekonomik ve sağlıklı olduğunu göstermek istediklerini kaydeden Sarıhan, "İnsanlar, çocukları olduğu zaman sosyal yaşamın bittiğinden söz ediyorlar. Tatile çıkamadıklarından söz ediyorlar. Biz 54 gündür yoldayız. 13 kez çadırda kaldık. Hepsi çok eğlenceli geçti. Tibet bisikletin römorkuna binmek istiyor. Bisikleti de çok sevdi. Çocukla ve bisikletle tatil mümkün. Çok da eğlenceli" dedi.

Bisiklet sürmenin fiziksel olarak da çok zor olmadığını, bir haftadan sonra vücudun günde 70 ile 80 kilometre gitmeye alıştığını belirten Sarıhan, insanların bunu, hem çevreyi kirletmeden, hem de sağlıklı kalarak yapabileceğini kaydetti
İnci Sarıhan da, gittikleri ülkelerde yerel halk ile iletişimlerinin çok fazla olduğunu ifade ederek, herkesin bisikletli ve bebekli bir çifte yardımcı olmaya çalıştığını, bu nedenle sınır geçişlerinde de zorluk yaşamadıklarını söyledi.

Sarıhan, yolculuğun bittiğine üzüldüklerini, gelecek yıl Berlin'den başlayarak Danimarka ve Norveç'e gitmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.