Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir çift, 12 yıl önce nikahlandıklarında 'iki bayram arası düğün olmaz' diye yapamadıkları düğün merasimini, çocuklarının sünnet düğünüyle birleştirerek çifte mürüvvet yaşadılar.

Doğan ve Rukiye Soydan çifti 12 yıl önce nikahlanarak dünya evine girdiler, ancak nikah tarihleri Ramazan ve Kurban bayramı arasına denk geldiği için düğün töreni yapmadılar. İçlerinde ukde olarak kalan rötarlı düğün merasimlerini oğulları Yusuf ile Harun'un sünnetiyle birleştirerek gerçekleştirdiler.

Özerler Mahallesi'ndeki evlerinde düzenlenen hem sünnet hemde düğün töreninde, gelinlik ve damatlık giyen çift hem çocuklarının sünnetini hem de kendilerini tebrik eden konukların tebriklerini kabul etti.

Doğan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıl önce eşini kaçırarak dünya evine girdiklerini belirterek, 'iki bayram arası düğün olmaz' diye düğün merasimi yapamadıklarını söyledi.

Çocuklarının sünnetinde çifte düğün yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Soydan, ''Eşimle kaçarak evlendik. Evlendiğimizde 'iki bayram arası düğün olmaz' diye merasim yapamadık. 12 yıl önce eşime (Erkek çocuğumuz olursa sünnet töreninde, dillere desten düğün yapacağım) diye söz vermiştim. Bende sözümü yerine getirmek amacıyla düğün yaptım. Çocuklarımın sünnet düğününde eşimi gelin yaptım. Böylelikle kendi düğünümüzü de yapmış olduk. Çok güzel bir mutluluk 12 yıl sonra gelin ve damat olduk. Çocuklarımız annesiyle babasının gelin ve damat olduğunu gören belki dünyada ilk çocuklar oldu.'' diye konuştu.

Rukiye Soydan da, 12 yıl sonra gelinlik giydiğini anımsatarak, düğün töreninde çocuklarını bir an unuttuğunu kaydetti.