Giresun Merkez'e bağlı Çavuşlu köyünde geçen yıl 29 Aralık'ta yaşanan olayda, Hülya Bayrak ile birlikte yaşadığı Şenel Topal'a ait evde yangın çıkmış, Bayrak'ın ilk evliliğinden olan kızı Sude Duygu Bayrak (5) ile ikinci evliliğinden olan çocuğu İsmail Topal (4) alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirmişti.

Evlat acısını derinden hisseden anne Bayrak ile baba Topal, çocukların toprağa verildiği mezarlığın yanındaki boş alanda kulübe yaparak buraya yerleşti. Acılı anne ile baba, çocuklarının mezarlarına yakın olarak acılarını hafifletmeye çalışıyor.

Baba Şenel Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın afetiyle büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, bu acının bir nebze de olsa hafiflemesi için mezarlık yanına kulübe yaparak orada yaşamaya başladıklarını söyledi.

Yangın günü anne Hülya Bayrak'ın evde çocukları bırakarak bakkala gittiğini, bu sırada yanmakta olan odun sobasından sıçrayan alevlerin yangın çıkarttığını anlatan Topal, ''Anneleri kapıyı üstlerine kilitlemişti. Yangın sırasında dışarı çıkamadılar. Bisikletlerini ipe dolayıp camdan attılar ama kendilerini kurtaramadılar. Bisikletlerini mezarlarının başına koydum'' dedi.

Evlerini yangında kaybettikten sonra açıkta kaldıklarını, bunun üzerine çocukların mezarına da yakın olmak için mezarlık yanında kulübe yaptıklarını dile getiren Topal, ''Çocuklarımızdan uzakta olmamak ve onların acısını içimizde yaşatmak için bu kulübeyi yaptık. Çocuklarımıza burada yakınız, onları unutamıyoruz'' diye konuştu.