Yarhasanlar Mahallesi, 2306 Sokak, 28 numarada oturan Yasemin K. (45), eşine telefon ederek evi, üç çocuğunu ve annesini yakacağını söyledi. Bunun üzerine eşi, durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine giden polis ekipleri kapıyı çaldı fakat Yasemin K. açmak istemedi. Polislere, "Üzerime gelmeyin. Evde bir bidon benzin var, evi yakarım." deyince cankurtaran ve itfaiye çağırıldı. Apartmanın ikinci katında oturan, Yasemin K., pencereye çıkarak çevreye de tehditler savurdu.

İçeriye girmek isteyen polisler, kadının bir anlık boşluğundan yararlanarak müdahale etmek istedi ama Yasemin K., elindeki benzin bidonunu Muhammed Ü. isimli polis memurunun üzerine dökerek yakmaya çalıştı. Yüzünden ve omzundan hafif yaralanan polis memuru, olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Manisa Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Çıkan karmaşada Yasemin K.'yi yakalayan polisler, evde bulunan annesini ve üç çocuğunu dışarıya çıkararak emniyete götürdü. Gözaltına alınan Yasemin K., cankurtaranla Manisa Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaya ilgili soruşturma devam ediyor.