Batman’da bir evde çıkan yangında 1 kişi yanarak öldü, 2’si ağır 5 kişi de dumandan zehirlendi. Saat 21:00 sıralarında Akyürek Mahallesi 226 sok numara 1’de ikamet eden Atalay ailesinin ikametinin mutfak kısmında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Kısa sürede tüm evi saran alevler çocukların bulunduğu odaya sıçradı. Alevler içinde kalan çocuklarını kurtarmaya çalışan anne Emine Atalay çocuklarını dışarı çıkarmaya çalışırken alevler içinde kaldı.

Yangına müdahale eden çevre sakinleri mutfak penceresinin korkuluklarını söktü. Batman Belediyesi İtfaiye ekiplerinin gelmesiyle evde bulunan Baba Murat Atalay, anne Emine Atalay ve çocukları Baran, Yağmur ve Nisanur Atalay baygın halde dışarı çıkarıldı.

112 Acil servis ambulanslarıyla hastaneye kaldırılan yaralılardan anne Emine Atalay hayatını kaybetti. Çocukları Baran, Yağmur ve Nisanur yoğun bakıma alındı.

Yangına müdahale eden bir itfaiye memuru da dumandan zehirlendi. Hastaneye kaldırılan itfaiye eri tedavi altına alındı. Olay yerine gelen polis ekipleri yangın olayı ile ilgili soruşturma başlattı.