Aydın"da suça sürüklenmiş, ailevi sorunlar yaşamış, risk altındaki ve ekonomik durumu iyi olmadığı için okuyamadığı belirlenen 75 çocuktan bilgisayar kursu görmek isteyen 15 çocuğun eğitim süreci tamamlanarak bugün törenle sertifikalarını aldılar.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amirliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü Ortaklaşa düzenlediği Aydın Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Odası ve Aydın Belediyesi"nin destek verdiği "Umut Yıldızı" projesi ilk meyvelerini verdi. Risk gurubu içerisinde yer alan ve Emniyet Müdürlüğünün ve Jandarmanın belirlediği ilk etapta 75 çocuğun eğitim göreceği kurslardan ilki olan bilgisayar işletmenliği kursu sonuçlandı.
Aydın Polisevinde düzenlenen Sertifika Törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hkakı Dokuzlu, dsaire müdürleri, emniyet müdür yardımcıları, kursa katılan öğrenciler ve anne babaları katıldı.

SOKAK ÇOCUKLARINI TOPLUMA KAZANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”
Törenin açılış konuşmasına yapan Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, projeyle ilgili katılımcılara bilgi verirken, projeye destek verenlere teşekkür etti. Geleceğin Türkiye"sini oluşturacak nesillerin iyi yetiştirilmesi gerektiğini dikkat çeken Kurt, “Proje için İlimizde öncelikle risk altındaki çocuklar tespit edilmiş ve ilk olarak bilgisayar işletmenliği kursu açılmıştır. Ve bugün bu projenin ilk ayağı başarıyla tamamlanmıştır. Bu projenin devamın da açılacak olan garsonluk, servis elemanı ve kaynakçılık kursları için ilgili kurumlarla ortaklaşa çalışmalar başarıyla yürütülmektedir” dedi.
Törende Bilgisayar İşletmenliği Kursunu başarıyla tamamlayan 15 çocuğun sertifikalarını veren Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise, “Emniyet Müdürlüğümüzün ve diğer müdürlüklerimizin müştereken sokak çocuklarına yönelik hazırladığı projenin ilk aşamasını tamamlamış bulunuyoruz. Bu projeyle sokak çocuklarına yönelik bir uğraş bir meslek öğrenme imkanı verdik. Bundan sonrada diğer meslek dalları için kurslar açacağız. Sokak çocuklarına kötü alışkanlıklarından korumak topluma kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Kursu başarıyla bitiren çocuklara çeşitli hediyeler veren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, “Bu tip projelerin 81 ilde devam etmesini diliyorum. 15 çocuğumuz bilgisayar sertifikası aldı. Bu tür projelerde sivil toplum örgütlerine çok büyük iş düşüyor. Bütün sivil toplum örgütlerine özellikle bayan sivil toplum örgütlerine çok büyük işler düşüyor. Her kurtardığımız bir çocuk bizim için çok önemlidir. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Özellikle sokaktan kurtardığımız bu çocuklar yarın mutlaka çok çok iyi yerlerde karşımıza çıkacaktır. Bu projeye gerçekleştiren ve destek veren kurum kuruluş ve odalara canı gönülden çok teşekkür ediyorum” dedi.

KURSU TAMAMLAYAN ÇOCUKLARA HEDİYE YAĞMURU
45 gün süren kursun sertifika töreninde konuşmaların ardından Bilgisayar İşletmeciliği kursuna başarıyla tamamlayan 15 çocuğa Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş sertifikalarını verdi. Törende sertifikalarına alan çocuklara Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, saat ve kalem hediye ederken, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit 100 TL"lik alışveriş çeki hediye etti. Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu çocuklara hediye paketi verirken, Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ise elbise hediye etti. Tören sonunda protokol üyeleri sertifikalarını alan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdiler. -iha