Aydın Göz Hastanesi Başhekimi Polatlı, çocuklarda göz sağlığı konusunda yaptığı açıklamada, çocukların genellikle görme problemlerini fark edemediklerini ifade ederek, "Çünkü görmeleri kendileri için normal olduğundan herkesi öyle görüyor zannederler. Oysa çocukların büyüme ve gelişmesi sırasında öğrendiklerinin büyük çoğunluğu görme yolu ile oluşmaktadır. Çocuklarda görmenin değerlendirilmesi ve takibi bu nedenle kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Sistematik olarak doğumdan sonra hemen, 6. ayda ve sonrasında göz hekiminin önerdiği aralıklarla, senede bir kereden az olmamak şartıyla çocukların göz muayenesinden geçmesi uygundur" diye konuştu.

OKULA GİDEN ÇOCUKLARDAKİ BELİRTİLER
Aydın Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özlem Polatlı, okul çocuğunda görme problemlerine bağlı olarak sık görülebilen belirtileri şöyle sıraladı:
"Okuma ve yazma ile baş ağrısı, okurken kelimelerin bulanıklaşması ya da kayması, okurken kelime ya da satır atlaması, okumasının yaşıtlarına göre yavaş ya da gelişmemiş olması, okurken başını eğmesi ya da tek gözünü kapaması, tahtadan yazı çekmede zorluk, okuma ve yazmada isteksizlik, okurken küçük kelimeleri atlama, yazarken satırı düzgün takip edememe, yanan, kaşınan, sulanan gözler, göz kızarıklığı, okuduğunu anlamada güçlük, kitabı çok yakın tutma, televizyonu yakından seyretme, okurken dikkatini vermede zorluk, ödevlerini yapmada isteksizlik, 'yapamıyorum' diyerek kolay vazgeçme, uzun sürede bitmeyen ödevler" şeklinde özetledi. -iha