Ankara Polatlı'da yaşayan Z.O. (17), dava dosyasına göre, aynı yaştaki kuzeni S.Ç.'ye bazı özel fotoğraflarını gönderdi. S.Ç.'nin bunları sosyal medyada paylaşması üzerine Z.O. kuzeninden şikâyetçi oldu. Ankara Barosu ise S.Ç. hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlâl ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçundan başlatılan soruşturmada avukat S.K.'yı müdafi olarak görevlendirdi. Avukat, iki kuzenin telefonunu elde ettikten sonra kendilerine cinsel içerikli mesajlar ve müstehcen fotoğraf göndermeye başladı. İfadesinin alındığı gün, adliye çıkışında avukatın arabası ile kendisini çarşıya bırakmayı teklif ettiğini anlatan S.Ç., şu iddialarda bulundu:

‘AVUKAT DİYE KORKTUM'

"Avukat S.K. aynı akşam WhatsApp üzerinden ilk başta dosya ile ilgili yazmaya başladı. Sonra bana olgun, zeki olduğum yönünde iltifatlarda bulunmaya başladı. Cinsellikle ilgili sorular sormaya başladı. Cevap vermek istemediğim halde ısrarlı şekilde yine cinsel konular üzerinden yazışmalar yaptı. Beni beğendiğini, beni istediğini söyledi. Ben cevap vermek istemeyince de beni savunamayacağını ima etti. Bana yüz yüze konuşmayı teklif etti. Ben sadece konuşmak için geleceğimi söyleyince ‘yalnızca konuşmak için geleceksen gelme, başka bir şey için gel' tarzında konuştu. Bana cinsel içerikli fotoğraflar gönderdi. Cinsellikle ilgili birkaç sorusuna zoraki olarak cevap verdim. Avukat olduğundan dolayı korkmuştum. Beni yeterince savunmayacağını düşünmüştüm."

Z.O. isimli çocuk da ifadesinde aynı avukatın kendisine de mesajlar attığını iddia ederek şunları söyledi: "İlk önce davayla ilgili sorular sordu. Bana çok seksi olduğumu, vücudumun güzel olduğunu söyledi. Ben ona bu tarz konuşmalardan rahatsız olduğumu söyledim. Ama o yazmaya, beni rahatsız etmeye devam etti. Bunun üzerine hukuk fakültesinde okuyan ablama söyledim. Ablam kendisine mesaj atarak yaptığının doğru olmadığını, hakkında şikâyette bulunacağımızı söyledi. Kendisi cevaben ‘Ben kardeşinin 17 yaşında olduğunu bilmiyordum' yanıtını verdi."

İki kuzenin şikâyeti üzerine avukat S.K. hakkında Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘kamu görevinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel istismar' suçundan dava açıldı. Sanık avukat ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Davanın karar duruşması 28 Şubat'ta yapıldı.

İNDİRİM YAPILMADI

Karar duruşmasında S.K.'nın avukatları, "Müvekkil, mağdurların yaşlarını bilmeden konuşmuştur. Yazışmalarda rıza olduğu anlaşılmaktadır" dedi. Mahkeme sanık avukat S.K.'yı her iki kız çocuğuna yönelik eylemleri nedeniyle 5 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme sanık avukat hakkında iyi hal indirimi de yapmadı.