Cep telefonu kullanım yaşı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir hayli düşmüş durumda. Peki küçük yaşlardan itibaren cep telefonu kullanmaya başlayan çocuklar için en uygun seçim ne olmalı?

Bu noktada dikkat edilecek birçok husus var elbette ki ancak bunlardan en önemli olanı SAR değerinin ne olduğu hususu. Cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların etkisi henüz kesin olarak ispatlanmamış olsa da çocuklar üzerinde çok daha fazla zarar bırakacağı kesin. Bu nedenle küçük yaştaki bir çocuğa cep telefonu alırken öncelikli olarak SAR değerine dikkat edilmeli.

Sizlere daha önce burada yer alan yazımızda SAR değerine dair çeşitli bilgileri paylaşmıştık. Yine burada yer alan yazımızda da SAR değeri hususunda dünyanın en tehlikeli cihazlarını bir araya getirmiştik. Bu yazımızda ise an itibariyle piyasada satılan cep telefonları arasından küçük yaştaki çocukların için en uygun seçim olabilecek ürünleri bir araya getirmeye çalıştık. Siz de bu kapsamda yeni bir cep telefonu almayı planlıyorsanız yazımızdaki modellere göz atmayı ihmal etmeyin.