Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın ardından sırayla söz alan parti liderleri Ergenekon'a vurgu yaptı. İşte liderlerin mesajlarından satırbaşları:

Aramıza nifak sokmaya, bizi birbirimize küstürmeye çalışanların gayretleri boştur. İstikrar zeminini zedeleyip bizi zayıflatmaya çalışanlar her zaman kaybetmiştir.

Bugün milli egemenlik kavramıyla birlikte demokrasimiz daha ileri bir noktaya ulaşmıştır. Milli iradeyi ve demokrasiyi tartışma konusu yapanlar, milli iradenin tecelli ettiği aziz milletimizden en iyi cevabı almışlardır.

Milli iradeye ve demokrasiye yönelik her girişim, Türkiye"nin ilerlemesine kalkınmasına engelleyici bir girişim olarak algılanacaktır.
Bu aziz millet ve bu Meclis, bu tür olaylara karşı, kararlı bir mücadele verecektir.

CHP LİDERİ BAYKAL:

Milli irade ve milli egemenlik tek başına demokrasiyi sağlayamaz. Gerçekten bağımsız bir yargıya ihtiyaç vardır. İnsan hak ve özgürlüklerinin kağıt üzerinde kalmamasına gerek vardır.

Duvarlarda egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yazısı gerçekte bir lider hemogonyasının yaşandığı gerçeğini örtmez.

Böyle bir yerde, vatansever aydınları, neyle suçlandığı bilmeden tutuklanabilir. İnsanlar dizi film senaryoları gibi, ucu açık iddianamelerle, emniyette ve savcılıkta pazarlık yapılarak verilen ifadelerle suçlanabilir.

Muhalefet eden gazeteleri susturmak için ekonomik ve mali baskı acımasızca uygulanabilir. İktidarların seçimden çıkmış olması demokrasiyi güvenlik altına alındığı anlamına gelmez.

Yargıyı ve basın medya kuruluşları gibi siyasal denetim kurumlarını, etkisiz kılmak, yargıyı siyasallaştırmak, medyayı sindirmek, demokrasiye değil lider hemogonyasına hizmet eder.

Kendi suçları için af çıkaran milletvekillerine gerçek demokrasilerde yoktur. İktidar olanaklarıyla devlet bankalarına, yakınlarına yandaş medya satın almak demokrasilerde yoktur. Tarikat cemaat örgütlerine teslim etmek demokrasilerde yoktur. Polisi bir intikam mangası gibi kullanmaya demokrasilerde yer yoktur.

Gerçek demokrasi siyaseti hukuk kullanırsa değil, hukuk siyaseti denetlerse sağlanır.

MHP LİDERİ BAHÇELİ:

En karamsar ortamda, en müşkül anlarda bile Türk milletine gücü yetmeyenlerin, bugün yeni maceralarla ve yollarla şanslarını bir kez daha denemeye çalışmaları bu açıdan beyhude bir gayret olacaktır.

Hürriyet