Ancak, demokrasimiz her geçen gün olgunlaşmakta" diyerek çocukların bayramını kutladı. Meclis, Anıtkabir ve 1"inci Meclis"te ayrı ayrı tören düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ankara başta olmak üzere tüm yurtta, KKTC"de ve dış temsilciliklerde törenle kutlandı. Ankara"da düzenlenen törenlerde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, darbe mesajı içeren bir konuşma yaptı. Çelik, çocukların bayramını "Ne yazık ki, zaman zaman milletin iradesine müdahale edilmiştir. Ancak, demokrasimiz her geçen gün olgunlaşmakta eksikliklerini tamamlamakta ve yoluna devam etmektedir" diyerek kutladı.

Emanet emin ellerde

Kutlamalar, TBMM"de Atatürk Anıtı"na çelenk koyulması ve saygı duruşuyla başladı. TBMM Başkanı Köksal Toptan"ın, Atatürk Anıtı"na çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Meclis"teki törene Meclis TBMM Başkanı Toptan, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile AKP, CHP ve MHP Grup başkanvekilleri ve çok sayıda milletvekili ile Meclis personeli katıldı. Törene DTP"liler katılmadı. Çelik, Anıtkabir Özel Defteri"ne, "İşte bir millet bayramında yine eğitim ordumuzun neferi olarak çocuklarımızla birlikte huzurunuzdayız. Emanetiniz emin ellerdedir" diye yazdı.

Devlet Ata"ya çıktı

Anıtkabir"deki ikinci törene TBMM Başkanı Köksal Toptan"ın yanı sıra Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Baykal, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri ve çok sayıda milletvekili katıldı. Toptan, Özel Deftere "Cumhuriyeti, ilkelerinin rehberliğinde çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma yolunda inançla ilerliyoruz" yazdı.

Hürriyet