Her yaştan ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri, CSO sanatçısı Dinçer Özer, Milli Eğitim Bakanlığı ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 5'incisi düzenlenen Türkiye'nin tek ''Vurmalı Çalgılar Festivali''nde müziğin tadına varacak.

Festivale katılmak ve CSO salonunda gösterilerini sergilemek isteyen gruplar, tanıtım CD'lerini okulları aracılığıyla 11 Nisan'a kadar Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderebilecek.

Projesini vurmalı çalgılar sanatçısı Dinçer Özer ve Soner Özer'in hazırladığı festival, 4 Mayısta gerçekleştirilecek.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen festival kapsamında, Başkentteki çeşitli okullardan öğrenciler gruplar halinde vurmalı çalgılarla buluşacak.

CSO sanatçısı Özer, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, festivale olan ilginin her geçen yıl arttığını, 10 kişilik sınıflarda başlayan şenliğin bugün dev konser salonlarına taşındığını söyledi.

Şenliğe katılımın ve desteğin de giderek büyüdüğünü anlatan Özer, çocukları bahar aylarında müziğin coşkusuna ortak ettiklerini belirtti.

Amaçlarını çocukların ve gençlerin bireysel gelişimine katkıda bulunmak olarak özetleyen Özer, vurmalı çalgıların insanın bedenine ve ruhuna hitap ettiğini, özellikle çocukların müzik eğitiminde önemli bir yeri olduğuna değindi.

Özer, ''Avrupa'da vurmalı çalgılar müzik eğitiminde çok etkin olarak kullanılıyor. Amacımız bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de çocukların müziğe vurmalı çalgılarla başlamasını sağlamak'' dedi.

Çocukların kendilerini vurmalı çalgılarla çok rahat ifade edebildiğini, yatkın oldukları enstrümanı ve müziği seçebildiklerini kaydeden Özer, ''Müzik eğitimi çok erken yaşlarda başlar. Biz de bu eğitime katkıda bulunmak istiyoruz. Çocuk ve gençlerin bireysel gelişimine katkı sunmak, sanatın büyülü dünyasıyla tanışmalarını sağlayarak topluma topluma faydalı bireylerin yetişmesini hedefliyoruz'' diye konuştu.

-''BAŞVURU SÜRESİ 11 NİSAN'DA SONA ERECEK''-

Bu yıl 5'incisini gerçekleştirecekleri festivale başvuruların 11 Nisana kadar devam edeceğini bildiren Özer, ''CSO'daki gösteriye çıkabilmek için öğrencilerden yoğun talep geliyor. Bu nedenle aralarından bir seçim yapacağız. Başvuru süremizi 11 Nisan'a kadar uzattık'' dedi.

Festivalde ilköğretim ve orta öğretim okullarındaki öğrencilerden seçilmiş çocuklar tarafından vurmalı çalgılarla ritm gösterileri yapılacağını, aynı zamanda dev bir sınıftaymış gibi soru cevap şeklinde öğrencilerin bilgilenmesinin sağlanacağını belirten Özer, şunları kaydetti:

''CSO'da 4 Mayısta gerçekleşecek festivalde birçok okul olacak. Diğer gruplarla da başka okullarda, salonlarda gösteri yapacağız. Projeye gösterilen ilgi yapmış olduğumuz çalışmaların önemini bir kez daha görmemizi sağlıyor ve bu beni çok mutlu ediyor. Öğrenciler solo veya grup olarak başvuru yapabilecek. Bu sayede yeni yetenekler keşfedilecek. Festivale CSO'nun çok önemli katkıları var.

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Keçiören Kaymakamlığına, CSO'ya ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, yıllardır desteklerini sürdüren Milli Eğitim Bakanlığına ayrıca teşekkür ediyorum. Amacımız bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de çocukların müziğe vurmalı çalgılarla başlamasını sağlamak bu sistemi de Milli Eğitim Programına dahil ederek yapmak.''

CSO Salonu'nda 4 Mayısta yapılacak festivalde, gruplar performanslarını sergileyecek. Daha sonra vurmalı çalgılarla ilgili workshop ve söyleşi gerçekleştirilecek.

Gruplara CSO ve opera sanatçıları Soner Özer, Hakan Yağuş, Tansu Karpınar, Can Kıyıcı, Özgü Bulut, Irmak Tokgöz eşlik edecek.