İstanbul’un en renkli kukla festivallerinden 14. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında, Sefaköy Kültür Ve Sanat Merkezi’nde Yunanistanlı tiyatro grubu Antamopantahoy’un “Müziğin İpleri” adlı ilginç gösterisi sahne aldı.

4 Mayıs tarihinde başlayan 14. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında Sefaköy Kültür Ve Sanat Merkezi’nde Yunanistanlı tiyatro grubu Antamopantahoy’un “Müziğin İpleri” adlı şaşırtıcı kukla gösterisi sahne aldı. Müzikli tek perde olarak oynanan ve yoğun ilgi gören kukla gösterisine çocuklar alkışlarıyla eşlik etti.

KUKLALARLA EĞLENDİLER

Bir saat süren oyun boyunca, oyuncuların mim tekniğini kullanarak kuklaları oynatmadaki müthiş yeteneklerini, kuklaların ise komik hareket düzenlemelerini çocuklar beğeniyle izledi. Enstrüman çalan kuklalar ve özellikle onlara eşlik eden dansöz kuklaya çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Oyun sonunda kuklaları oynatan iki oyuncu, çocukları kuklalarla buluşturdu. Festival kapsamında Tonı Rumbau- La Fanfarra (İspanya) tiyatro grubunun “Eller Dolu” 14 Mayıs ve Puppet Theatre Nebo (Slovenya) tiyatro grubunun “Ayna” 15 Mayıs’ta isimli kukla gösterileri de Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde çocuklarla buluşacak

AHŞAP VE KAĞIT KULLANILDI

Yunanistanlı tiyatro grubu Antamopantahoy’un “Müziğin İpleri” adlı kukla gösterisi kukla ve mim teknikleriyle oluşturuldu. Kuklalar ise ipli, sopalı ve dünyadaki en gelişmiş kukla sahnelerinden olan, kuklalarının her birinin aşağı yukarı yarım insan boyunu bulduğu ve iki kuklacı tarafından yönetilen Bunraku adlı teknikle ahşap ve kağıt kullanılarak yapıldı. Oyun genelinde, kuklaların ve oyuncuların hareket düzenlerinde Commedia Dell’ Arte’nin (sanat tiyatrosu) izlerine rastlanmaktadır.