Akalın, "Hayranları ne der bilmiyorum ama böyle isimleri çocuklar, kedisine köpeğine takar" dedi. Son dönemde kullanımı hızla artan "Panpiş, kanka, aşkitom, yıkılıyor, koptum" gibi sözcüklerin, Türkçenin genel kurallarına aykırılık gösterdiğine dikkat çeken Akalın "Bu tür sözlerin gençler arasında yaygınlaşması; biraz modaya kapılma biraz da Türkçenin güçlü söz varlığından yeterince haberdar olmama ile açıklanabilir" dedi. 
 
'CİDDİYE ALMA, UNUTULUR' 
Akalın " bu tür kullanımlar akım olarak başlar, yaygınlaşır, sonra kullanımı azalır, yerlerine yenisi gelir, eskisi unutulur gider. "Oha filan oldum" sözü ne oldu? Birkaç yıl önce bir dizi ile yaygınlaşmıştı, şimdi ise unutuldu" dedi. Cebeci'nin hayranlarına taktığı " Panpiş" lakabını ve bu sözcüğün hızla yayılmasını da esprili bir dille eleştiren Akalın Türkçede "panpiş" veya "pampiş" diye bir sözcüğün olmadığını, "Pan, pam, panpa, pampa" gibi sözcüklerinde Türkçede yer almadığını söyledi ve "Sözcüğün kökü de belli değil" dedi. "Hayranları buna ne der bilemiyorum ama ancak çocuk dilinde bu türden takma adlar bulunabilir" diyen Akalın " Birkaç yıl sonra 'panpiş'i hatırlayan bile kalmayacaktır, ciddiye almamak gerekir" diye konuştu.
 
'SÖZLÜKLERİ KULLANIN' 
Türkçenin bu tip birkaç sözle zarar görmeyeceğini vurgulayan Akalın sadece bu sözleri kullananların zarar göreceğini söyledi ve "Bulunduğu ortamda, çevresinde, okul veya iş hayatında bu kelimeleri kullananlar yadırganır. Arkadaş çevresinde ilgi çekebilir ama her ortamda bu şekilde konuşanların kendisi kaybeder" dedi. Gençlere, Türkçenin zengin söz varlığını kullanmalarını öneren Akalın, "Bunun için sözlüklerimizi sanal ortama taşıdık. Bu sözlüklerimizde arama yaparak kelime kullanımlarını ve bilgi haznelerini geliştirebilirler. Türkçenin zengin söz varlığını, ilgi çekici deyimlerini ve atasözlerini kullanarak hem öğrenimlerinde hem toplum ve iş hayatında başarılı olabilirler, saygınlık kazanırlar" diye konuştu.