2-4 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan ve 2440. Rotary Bölge ile Didim Rotary Kulübünün ev sahipliğindeki Uluslar arası Rotary Vakfı seminer toplantısı Didim Palm Wings otelde yapıldı. Vakfın 2. Semineri olan toplantıda “Çocuk Felci” hasatlığı konusunda Rotary"nin yaptığı çalışmalar, yapılacak olan aşı çalışmaları, hedefler konusunda davetlilere bilgiler verildi.
Seminerle ilgili bilgiler veren Didim Rotary Kulübü Başkan Hulki Öztoprak “2 Gün sürecek seminere Güney Marmara ve Ege Bölgesinde yer alan Rotary kulüplerinden 82 katılımcı eşleriyle beraber toplan 150 kişi seminerimize katıldı. Bu seminerde çocuk felciyle ilgili olarak yapılan çalışmalar yetkili arkadaşlarımızca anlatılacak. Seminerin dışında arkadaşlarımız Didim"i tanıtacağız. Gezilerimiz olacak. Seminerin kulübümüz yaptığı çalışmaların anlatılması anlamında da verimli oğlunu düşünüyorum”dedi.
2440. Bölge Rotary Vakıf Komite Başkanı Faik Tokatlıoğlu ise, seminere Ege bölgesi ve Güney Marmara"dan rotaryenlerin katıldığını belirterek, “Toplantının Didim"de yapılmasından mutluyuz. Bu seminer toplantısında "Çocuk Felci" konusunda yapılan çalışmalar anlatıldı. Ayrıca bu seminerde "Bu çorbada bizim de tuzumuz olsun" sloganıyla bir çalışma başlattık. Rotarylere bu çalışmaya destek olunması konusunda çağrıda bulunduk. Çünkü Rotary kulüpleri ilk başta dünyada barışın sağlanması ve ardından eğitim, sağlık alanında yaptığı projelerle 170 ülkede temsilcileri olan bir kulüp. Bu anlamda da çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.
Seminerin sonunda seminere katılan katılımcılara katılım sertifikaları törenle verildi.