İlk Çocuk Kültür Merkezini Ata Mahallesinde açan Aydın Belediyesi önümüzdeki günlerde Ilıcabaşı Mahallesinde çocuklara yönelik kültür merkezinin açılışını yapacak. Çocukların etütlerini yapabileceği merkezlerde, spor, kültür ve sanatsal etkinliklerde gerçekleştirilecek.
Aydın Belediyesi ve jandarma arasında yapılan protokolle jandarmanın kullandığı ve geçtiğimiz günlerde devrettiği binayı Aydın Belediyesi tadilattan geçirerek çocuklara hizmet veren kültür merkezi haline getirdi. Binada yapılan ufak değişikliklerle Dr. Raşit Galip Çocuk Kültür Merkezi haline gelen binanın açılışı törenle yapıldı.
Mahalle halkının beğenisini toplayan merkezin açılışını Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Belediye Meclis Üyeleri çocuklarla birlikte yaptı. Açılışta merkezden yararlanan çocuklar tarafından sevgi gösterileri ve çiçeklerle karşılanan Başkan Çerçioğlu bir ara çocukların yoğun ilgisi nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.
BÜTÜN ÇOCUKLAR BENİM EVLADIM
Merkezin bölümlerini gezen Başkan Çerçioğlu, merkezin faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Kendisinin de bir anne olduğunu hatırlatan Başkan Çerçioğlu, “Anneler çocukları için gerekirse hiç düşünmeden canını verir. Bende bir anneyim. Buradaki bütün çocuklar da aynı zamanda benim evladım. Bende hizmet üretirken bazen bir bayan, bazen bir anne, bazen de bir başkan gibi düşünüp öyle kararlar alıyorum. Çocuklarımızın geleceğini daha parlak olması için iyi eğitilmesi gerekmektedir. Bizde çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için derslerinde kendilerine yardımcı olabilecek, onları kötü alışkanlıklardan alıkoyacak ve aynı zamanda yeteneklerini keşfedebilecekleri bir merkez oluşturduk. Bu merkezimizde çocuklarımız etütlerini yapabilecek, futbol, voleybol, basketbol ve tenis gibi sporlarda kendilerini geliştirebilecek. Diğer yandan tiyatro, edebiyat, resim gibi alanlarda da burada çalışmalar yapabilecek. Bu merkezimizde gönüllü arkadaşlarımızdan oluşan 6’sı öğretmen toplam 15 kişi çocuklarımızın geleceği için onlarla ilgilenecekler. Şimdilik 160 çocuğumuz buradan yararlanıyor. Diğer mahallelerden de bu tip merkezler için yoğun istek var. Bir iki hafta içerisinde Ilıcabaşında böyle bir merkezimizi daha hizmete açacağız” şeklinde konuştu.