Önümüzdeki aylarda hizmete girecek olan Milet Müzesi"nin yeni binası sadece teşhir salonu olarak değil, ilköğretim öğrencilerine arkeolojiyi sevdirmeye yönelik etkinliklerin düzenleneceği eğitim platformu olarak da hizmet verecek. Meandros Festivali kapsamında gerçekleştirilen ilk Arkeloji ve Çocuk Buluşması'na katılan minik örgenciler, büyüyünce arkeolog olmaya karar verdiler.
Büyük Menderes deltasında turizmi markalaştırmayı hedefleyen “Festival Meandros” kapsamında, Milet Antik Kenti Müzesi"nde, ilköğretim öğrencilerine arkeolojiyi tanıtıp sevdirmek amacı ile kazı etkinliği düzenlendi. Müze Müdür Vekili Arkeolog Hasibe Akat ve müze arkeologlarından Fatma Sipahioğlu"nun ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe 15 öğrenci katıldı. Bu etkinlik için özel olarak hazırlanan kazı alanına gelen minik arkeologlara arkeolojini kelime anlamından başlanarak kazı malzemeleri tanıtıldı ve kazıların nasıl yapılacağı anlatıldı. Minik arkeologların bir bölümü bulunan eserleri kayda geçirmek üzere katip olarak görevlendirilirken, diğerleri de kendilerine öğretilen şekilde kazmaya başladılar.
Öğrenciler kazı alanına serpiştirilen tarihi eserleri buldukça sevindiler ve heyecanlandılar. Çocuklarını etkinliğe getiren velilerin de en az onlar kadar heyecanlı oldukları gözlendi. Veliler etkinliğin tamamını videoya çektiler. Arkeoloji ve Çocuk Buluşması etkinliği, arkeolog Fatma Sipahioğlu eşliğinde müze bahçesindeki eserlerin tanıtım gezisi ile sona erdi.
Festival Meandros Koordinatörü Başak Kamacı, etkinliğe gösterilen ilgiden memnun olduklarını, katılımın kendilerini gelecek festivaller için cesaretlendirdiğini söyledi.
Etkinliğin fikir öncülüğünü yapan Kuşadası Turist Rehberleri Derneği Başkanı Ali Karapınar, Milet Müzesi yeni binasının hizmete girmesiyle birlikte, Arkeoloji ve Çocuk Buluşması"nı ilköğretim dördüncü sınıf düzeyinde ders yılı boyunca sürecek bir faaliyete dönüştürmeyi hedeflediklerini, milli eğitim müdürlükleri ile temasa geçerek bir eğitim programı hazırlamak istediklerini bildirdi.
Arkeolog Fatma Sipahioğlu da müzeyi eğitim amacıyla tam gün ziyaret edecek öğrenci gruplarına antik kent gezisi, müze tanıtımı ve kazı havuzunda eğitim gibi faaliyetlere yönelik altyapının Milet Müzesi"nde hazır olduğunu, müzeyi canlandıracak ve ilgi odağı haline getirecek her türlü öneriyi değerlendirmeye hazır olduklarını söyledi.