Mahkeme, mevcut, bulgu, delil ve bilgiler ile mağdurun ifadesi doğrultusunda 3 sanık hakkında 12’şer yıl hapis cezası verdi.

Erzurum Kapalı Cezaevi’nin 1-B Çocuk Koğuşu'nda kalan üç tutuklunun 2010 yılında 15 yaşındaki İ.Y.'ye ranza altında defalarca tecavüz ettikleri iddiasıyla açılan ve yaklaşık bir yıldır süren davanın karar duruşması bugün yapıldı. Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanıklara ‘Suça Sürüklenen Çocuğa Cinsel İstismar’ suçundan 10’ar yıl hapis istemiyle yargılanan G.K., S.V., ile A.S.D,’ye, TCK’nın 103/1 maddesi gereğince 12’şer yıl hapis cezası verildi. Mahkeme Başkanı kararda, “mağdurun yaşadığı tecavüz ve tehditler sonrası ruh sağlığının da bozulduğu” gerekçesini dikkate aldı.

-ANNEYE İTİRAF ORTAYA ÇIKARTTI
İ.Y. henüz 15 yaşındayken taciz suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Cezaevinin 1-B Çocuk Koğuşu’nda hırsızlık suçundan tutuklu bulunan S.V., G.K., ve A.S.D ile kalan İ.Y.’ye gece koğuş arkadaşları itiraz ve direnmelerine karşı ölüm tehditti ile ranza altında tecavüz etti. Olaydan birkaç gün sonra İ.Y. kendisine cezaevinde bayram ziyaretine gelen annesine başından geçenleri anlattı. Anne, Cumhuriyet Savcılığı’na ve Cezaevi yönetimine durumu anlatarak suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma sürerken, tecavüzcüler de, mağdur da tahliye oldu. Bu sırada Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Anabilim Dalı Başkanlığı’na sevk edilen İ.Y.’nin ‘fiili livataya maruz kaldığı ve ruh sağlığının bozulduğu’ yönünde rapor çıktı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı, hazırladığı iddianamenin kabulü ile tutuklanan üç sanık hakkında ‘Suça Sürüklenen Çocuklara Cinsel İstismar’ suçundan 10’ar yıl hapis istemiyle Erzurum 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Yaklaşık bir yıldır devam eden dava sonucu bugün karar çıktı. Karar duruşmasında sanıklar üzerlerine atılı suçu kabul etmezken, sanıklardan S.V.'nin avukatı Alparslan Kaya, Müvekkilinin suçsuz olduğunu ifade ederek mahkeme heyetinden Cezaevi'nden keşif talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş ise eldeki delil, bilgi, bulgu ve mağdur ifadesini gerekçe göstererek keşif yapılmasının reddine karar verdi.