İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Oral, hiç umulmayan kişilerin çocuk istismarı yapabildiğini söyledi.

Oral, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen ''Çocuk İhmal ve İstismarı Eğitim Programı''ndaki konuşmasında ''en lanetli suçun'' çocuk istismarı olduğunu belirtti.

Çocuk istismarının, çocukta oluşturduğu etkiye dikkati çeken Oral, ''Çocuğa yönelik istismarı bir çocuk ömrü boyunca unutamaz. Çocuk istismarının üstünü örttüğünüzde, onun tekerrür edeceğini bilmeniz gerekir. Duygusal, fiziksel ve cinsel travmalarda mağdur ne kadar küçükse, hasar o kadar büyük olur'' dedi.

Çocuklarla ilgili hassasiyetlerin, bu toplumun genlerinde bulunduğuna işaret eden Oral, bu hassasiyetlerin hatırlanması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Çocuk ile ilgili hassasiyetlerimizi hatırlamamız için uluslararası sözleşmelere de ihtiyacımız yok. Duygusal, fiziksel ve cinsel travma sonrasında, kişinin hissettikleri ve olayla ilgili vardığı sonuçlar en yakınından itibaren herkesi etkiliyor. Hiç ummadığımız kişiler çocuk istismarını yapabiliyor. Bu gerçeği hem kendimiz bilmeli, hem de çocuklarımıza anlatmalıyız.''

Kırıkkale Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Eke'nin de bir sunum yaptığı eğitim programına, Vali Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Albay Türker Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Atak, emniyet, jandarma ve sağlık personeli katıldı.