Beşiktaş'ta ilk yarıda en çok eleştirilen futbolcu olan Rodrigo Tabata'nın, “Kurtarıca değilim” açıklamaları gerçek oldu. Delgado'nun yokluğunda 10 numara boşluğunu dolduramayan Japon asıllı Brezilyalı futbolcuyu Gaziantepspor'u çalıştırdığı dönemde transfer eden eski teknik direktörü Nurullah Sağlam kompleksleri olan bir futbolcu olduğunu ve stresten etkilendiğini söyledi. Sağlam, Tabata'nın yetenekli bir futbolcu olduğunu belirterek, “Gaziantepspor'a alınmasını çok istemiştim ve o dönemde Santos Teknik Direktörü ile arası kötü olduğu için transferini rahat gerçekleştirmiştik. Tabata, hem topla hem de topsuz alanda çok iyi oynayan bir futbolcu. Çok duygusal olduğu için bazı Bazı kompleksleri vardı. Mustafa Denizli dengeyi iyi sağlasaydı Beşiktaş'a faydalı olurdu” dedi. Brezilyalı futbolcunun, liderlik vasıflarına sahip olduğuna dikkat çeken deneyimli çalıştırıcı, “Bir teknik adamın Tabata'dan en üst seviyede yararlanabilmesi için dilinden çok iyi anlaması gerekiyor. Başarılı olması için öncelikle takımda kendini mutlu hissetmesi lazım. Bu yönden duygusal bir oyuncu. Çok fazla gülmeyen, ciddi yapıda bir futbolcu. Tabata hem iyi bir 10 numara, hem de fırsatçılığıyla bulduğu gollerle etkili bir hücum oyuncusu. Kendisine verilen yüksek bonservis bedeli ve gösterilen tepki nedeniyle duygusal olarak çok etkilendi. Onu tekrar kazanmak için tıpkı küçük bir çocukla ilgilenir gibi ilgilenilmesi gerekir. Duygusal yapıya sahip. Yoksa küser” şeklinde konuştu.

Tabata “Kurtarıcı değilim” demişti

8 milyon euro bonservis bedeliyle siyah-beyazlıların en pahalı futbolcusu olan Tabata, ilk geldiği gün BJK TV'ye verdiği röportajda taraftarların transferi nedeniyle heyecanlandığı belirtilmesi üzerine, “Tek başına kurtarıcı olarak gözükmem yanlış. Elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağım“ demişti.

Sen de kazan biz de kazanalım

Beşiktaş yönetimi, Bobo'nun sözleşmesindeki opsiyon hakkını 1 yıl daha uzatırken, yapılan özel anlaşmada futbolcunun ne kadar para alacağı açıklanmadı. Bobo ile görüşen yöneticilerin, “Sözleşmeni uzatalım, isteyen takım olursa sen de kazan, bizde kazanalım. Nereye, hangi kulübe gitmek istiyorsan yardımcı oluruz” dediği bildirildi./yeni şafak