Nazilli Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen törene Aydın Valisi H.Avni Coş, Kaymakam Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yaşar Özen, Nazilli Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, İŞKUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halk katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Toplumların sağlıklı ve yararlı bireylerden oluşması, o toplumdaki çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal yönlerden bilinçli olarak yetiştirilmesine bağlıdır. Yetişkinlerdeki kişilik özelliklerinin 0-6 yaş döneminde şekillendiği bilinmektedir. Çalışan annelerin gün geçtikçe sayılarının artması çocuk bakımı ve eğitim konusunda problemleri artırmaktadır. Ülkemizde çocuk bakımını üstlenen okul öncesi eğitim kurumları ailelerin talebini yeterli düzeyde karşılayamamaktadır. Bu nedenle aileler çocuklarının bakımını bu konuda yerli bilgiye sahip olmayan kişilere bırakmaktadır. Ancak çocuk bakıcısının sadece çocuğu oyalayacak kişiler olarak değil, çocuğun zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal yönden tüm gelişimlerini destekleyecek kişiler olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Nazillimiz başta olmak üzere gelişmekte olan ve gelişmiş günümüz dünyamızın pek çok yerinde çalışan anneler ve bilinçli en hanımı anneler,0-6 yaş grubu çocuklarının sadece fiziksel değil aynı zamanda zihinsel, duygusal ve sosyal yönden sağlıklı brey olmaları için iyi bir bakıma ihtiyaçları oldukları konusunda hemfikirler. Ekonomik imkansızlıklar nedeniyle sosyal çevreden uzaklaşan işsiz ve yoksul bireyler, içine kapanmakta ve bu bir takım psikolojik patlamaları tetikleyerek, ciddi sorunların yaşanmasına neden olmaktadır” dedi.

01 Aralık 2008 tarihinde başlayan ve 11 ay gibi uzun süreyi kapsayan projenin sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Alıcık, “Projenin lider kuruluşu olarak yer aldığımız AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından yüzde 90 oranında desteklenen bu istihdam eğitimi projesinden 40 işsiz kadının istihdam imkanına kavuşması öngörülmüştür bu proje ayrıca nazillimizin tanıtımına katkı sağladığı gibi yatırım yapabilecek yerli ve yabancı yatırımcıların içinde bir tanıtım aracı olması beklenmektedir projeyi iki yerel ortakla beraber uyum ve iş birliği çerçevesinde uyguladık bunlardan biri olan Nazilli Ticaret Odası, projeye hedef kitlenin istihdamı ve tanıtım konularında destek sağlamış olup diğer ortak olan Nazilli Halk Eğitim merkezi ise eğitimlerin izlenmesi ve sağlıklı bir şekilde uygulanması ve sertifikaların hazırlanması konularında yardımcı olmuştur” diye konuştu.

İŞKUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı da, “Nazilli Belediye Başkanlığınca uygulanan 40 kişiye yönelik bütçesi 121 bin 962, 88 avroluk "Çocuk bakıcılığı" mesleki eğitim projesidir. Çocuk bakıcılığı mesleki eğitim projesine katılan her kursiyere her fiili kurs günü için 8 Avro ve toplamda 968 Avro cep harçlığı ödenmiştir. Eğitimi Başarı ile tamamlayan 40 kursiyer aldıkları mesleki eğitimle vasıflı hale gelerek kendilerine gelir getirici bir iş yapabilme yetenek ve yeterliliği kazanmışlardır. Yerel baz da istihdamın artırılmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayacak olan bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca eğitim sonunda başarılı olan kursiyerleri tebrik ediyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Coş, 40 genç kursiyeri tebrik ederek, sertifikalarını teslim etti. Törenin sonunda kursiyerler ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.