Çocuklar bir dönem yemek yemektense daha çok oyun oynamayı tercih ederler. İşte çocuğuzunun yemek yemesini sağlıycak ve iştahsızlığını ortan kaldıracak öneriler.

Yemek resmi gösterin

İngiltere’de yapılan bir araştırma çocuğunuza yedirmek istediğiniz şeyin fotoğrafını göstermenin faydalı olduğunu ortaya koydu. İngiltere’deki Reading Üniversitesi psikologları, düzenli olarak sebze ve meyve resimleri gösterilen bir yaşındaki bebeklerin, normal diyetlerinin bir parçası olmayan bu besinleri tatmaya daha istekli olduklarını saptadı.

Seçenekleri arttırın

Yemek hazırladığınızda çocuğunuzun sevdiği birkaç çeşit yemeği sofraya koyun. Sadece tek bir seçenek olduğunda çocuğunuz huysuzlanabilir. Fakat başka seçeneği olduğunda yemesi daha kolay olacak. 

Sofra düzeni kurun

Çocuğunuz için sofra düzeni çok önemli. Özellikle görüntüsü güzel olan yiyecekleri yedirmenin daha kolay olduğunu unutmayın. Yiyeceklerin sunumunda renk, koku ve görünüme özen gösterin. 

Bırakın kendi yesin

Çocukların en sevdiği şey büyükler gibi davranmak. Eğer yemek yerken kendisi kaşık, çatal kullanmak istiyorsa bırakın kullansın. Etraf kirlenecek diye üzülmekten vazgeçin ve döke saça yemesine izin verin.

Abur cuburu engelleyin

İngiltere’de Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, abur cuburun beslenmeyi olumsuz yönde etkilemenin dışında çocukların öğrenme zorluğu ve davranış sorunları yaşamasına da yol açtığını da ortaya koydu. 

Evdeki ortamı rahatlatın

Evde yaşayan gergin bir hava, tartışma ortamı çocukların iştahlarının kesilmesine neden olabilir. Bazen çocukluk kıskançlıkları da iştahı olumsuz olarak etkileyebilir.iVillage TR'yi Facebook'tan takip edin