Soruşturma sonucunda, Özgür A.'nın Yasemin Bayram'ı kıskançlık nedeniyle öldürdüğü ortaya çıktı.

Yasemin Bayram'ın Bağcılar Yenigün Mahallesi Numara 14'teki ikametinin girişinde öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturma kapsamında Yasemin Bayram'ın 6 yıl birlikte yaşadığı ve çocuğunun babası olan Özgür A.'yı gözaltına aldı.

Polisin elde ettiği bilgilere göre, bir tekstil firmasında çalışan Yasemin Bayram, Özgür A. ile maddi sıkıntılar yüzünden tartıştı. Daha sonra babasının evine döndü. Çiftin 3 yaşındaki çocukları, annesinde kaldı. Özgür A.'nın hafta sonları çocuğunu görmesi kararlaştırıldı. Özgür A., cinayet günü 3 yaşındaki çocuğuyla gezdikten sonra çocuğu annesinin yanına getirdi. Bu sırada aralarında kıskançmlık nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma karşılıklı hakarete dönüşünce, Özgür A. tabanca ile Yasemin Bayram'a kurşun yağdırdı. Göğsüne 3 kurşun isabet eden Yasemin Bayram olay yerinde hayatını kaybetti.

Polisin takibi sonucu Özgür A.'nın yeri kısa sürede belirlendi. Bağcılar'da bir arkadaşının evinde saklandığı öğrenilen Özgür A. gözaltına alındı. Hakkında mahkeme tarafından yakalama emri çıktığı için ifadesi alınmadan mahkemeye sevk edilen Özgür A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.