Batman’da 2011 yılında çocuklarını sokakta çalıştıran 16 aileye para cezası verildi. Çocukların sokakta çalıştırmamaları konusunda yapılan uyarıları dikkate almayan ailelere 154 TL ceza kesildi.

Batman'da çocukların sokakta çalışmalarını önlemek için bir dizi çalışma yürüten Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürlüğü sokakta çalışan çocukların ailelerini tespit ediyor. 2011 yılında çalışan çocukları takibe alan çocuk şubesi ekipleri, çocuklarını sokakta çalıştırdığını tespit ettiği 16 aileye önce uyarı yazısı gönderdi. Uyarı yazısına rağmen çocukların sokakta çalışmaya devam ettiğini tespit eden ekipler 16 aileye 154'er TL para cezası kesti.

Mahalle ve okul polisleri ile çocukların suça bulaşmasını önlemek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Bilal Yalçın, bu konuda ailelerle konuşup uyarılarda bulunduklarını ancak yapılan uyarıları dikkate almayan 16 aileye yasaların ön gördüğü para cezası verildiğini söyledi.

Yalçın, yapılan çalışma ve uyarlardan sonra cam sil diye tabir edilen çocukların yok denecek kadar azaldığını ifade ederek bu yönlü çalışmaların devam ettiğini söyledi.