Hürriyet’in bu yıl 9’uncusunu düzenlediği “Kırmızı Reklam Ödülleri”nde 60 ajansın 484 ilanı arasından “Kıpkırmızı” kürsüsüne çıkan DDB&Co oldu. Ajans, CNN Türk için hazırladığı ilanla öne çıktı. Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, “Kırmızı’nın ruhu yaratıcılıkla besleniyor” dedi.

BU yıl 60 ajanstan 605 reklam içeren 484 ilanın katıldığı 9’uncu Kırmızı Reklam Ödülleri’nde, büyük ödül ‘Kıpkırmızı’yı CNN Türk için hazırladıkları ilanla DDB&Co kazandı. 2003 yılından bu yana basın reklamlarında yaratıcılığın artırılmasını özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının ve reklam verenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Kırmızı’da bu yıl 38 kategoride ödül verildi. Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, “Kırmızı, müşterisinin işine hizmet eden yaratıcı reklamları ve onları hazırlayan reklamcıları 9 yıldır destekliyor, emeklerini alkışlıyor. Kırmızı’nın ruhu yaratıcılıkla besleniyor. Reklamverenin iş hedeflerine hizmet eden, iş yapan, ticari beklentisine katkı sağlayan reklam yaratıcılığını alkışlamak ve destek olmak önemli. Kırmızı’nın doğuşunda ve var olmasındaki neden bu” dedi.
12 kat daha etkin 
Kırmızı’nın yaratıcılığı desteklemesi açısından reklam sektörü için önemli bir yarışma olduğunu kaydeden Ayşe Sözeri Cemal, şunları söyledi: “Araştırmalar yaratıcılığın reklamın etkisini, verimliliğini sağladığı geri dönüşü artırdırdığını gösteriyor. Dünyada bu alanda araştırmalar yapan en etkin kurumlardan biri olan Institute of Practitioners in Advertising’in (IPA), iki yılda bir düzenlediği Effectiveness Awards’a katılan pazarlama iletişimi kampanyalarının iş sonuçlarına katkısı, birer vaka çalışması olarak Etkinlik Veritabanı adı altında bir araya getiriliyor. IPA’nın reklam yaratıcılığında en sağlam kaynak olarak gösterilen, dünyanın en önde gelen yarışmalarını takip eden Gunn Report’ta yayınlanan 435 kampanyayı inceleyerek hazırladığı rapora göre, reklamda yaratıcılık ve etkinlik arasında çok güçlü bir bağ olduğu ortaya çıktı. Örneğin, 2003 ve 2010 yılları arasında yaratıcılığı ödüllendirilmiş reklamların 12 kat daha etkin olduğu görüldü.” 
Bu yıl konsept ‘uçmak’
Söz konusu raporda reklamları hem satış, kârlılık, hisse değeri, tüketici sadakati üzerinde reklamın etkisi gibi etkinlik hem de kampanyanın görünürlük payı kriterlerine göre değerlendirildiğini belirten Ayşe Sözeri Cemal Kırmızı ile ilgili şunları kaydetti: “Kırmızı ödül törenlerini her yıl farklı bir konspetle düzenliyoruz. Bu yıl ajansımız Klan’la ‘uçmak’ konusunu belirlemiştik. Geçtiğimiz yıl boyunca Kırmızı’nın tüm iletişimi bu kavram üzerinde gelişti. Peki neden uçmak? Doğal olarak burada bir metafor var. Uçmakla kasdedilen, reklam yaratıcılığında yapılabileceğin en mükemmelini ortaya çıkarmaktır. Tabii bizim altını çizmek istediğimiz, rotası belli olan uçmaktır. Yoksa sınır tanımadan uçmak reklamcı için geçerli değildir. Bizim işimizde, ulaşacağı nokta, izleyeceği yol, taşıyacağı ve geri getireceği belli olan uçuşlar geçerlidir. Çünkü reklamda işe yarayan yaratıcılık önemlidir. Reklamverenin ihtiyacını karşılayan reklamda yaratıcılık anlamlıdır. Salt yaratıcı olmak için yapılmış iş, ticari pazarlama iletişimi değildir.”

Kıpkırmızı bu yıl da medya reklamına gitti

BÜYÜK ödül ‘Kıpkırmızı’yı veren Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, büyük ödülün geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir medya kuruluşunun reklamına gittiğini belirterek, “Geçen yıl Akşam Gazetesi’nin reklamı büyük odülü almıştı. Bu yıl da DDB&Co’nun CNN Türk için yaptığı reklam ‘Kıpkırmızı’yı aldı. Bu memnuniyet verici bir durum” diye konuştu.